Идеи за нещо от кайма, ама да не е мусака или кюфтета

  • 75 106
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 531
ще си позволя да постна този линк на телешка кайма със спанак, защото не ми се пише пак отначало.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144104.0

надявам се, че ще се хареса.

# 46
Рецептат на valka трябва да се отбележи със сигурност.Отдавна нищо не ми е звучало толкова вкусно..ще я пробвам на всяка цена Party

# 47
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367


Peace


И аз за това се сетих, за лазаня  Simple Smile

# 48
  • Мнения: 382
към Валка: има ли някоя тънкост,която не си посочила при пълнения хляб,защото коричката на хляба не стана вкусна,тъй като обра цялата мазнина от каймата и има един дъх на сурово месо?

# 49
  • Мнения: 952
Да се запиша и аз, за да следя темата.
Идеите на всички са страхотни Peace
Искам да изпробвам доста от тях.

# 50
към Валка: има ли някоя тънкост,която не си посочила при пълнения хляб,защото коричката на хляба не стана вкусна,тъй като обра цялата мазнина от каймата и има един дъх на сурово месо?

Незнам защо се е получило така. Възможно е проблема де е в каймата. Аз ползвам само на Чико 75/25 %. А за да има толкова мазнина, може би трябва да се сложи повече хляб или галета в каймата. Ти с каква кайма го напълни?
Казваш, че мирише на сурово месо,а добре ли се изпече?
Иначе не съм спестила нищо. Понякога мажа хляба отвън с маргарин, но само когато се сетя.
Съжалявам мила!

# 51
  • Мнения: 186
Овчарски пай
 1/2 кг кайма
един пакет грах
1 кг картофи
1 глава лук
кашкавал

Задушаваш лука и граха в олио.
Добавяш каймата и малко вода и печеш в умерена фурна около половин час.
От картофите предварително правиш картофено пюре.
С него заливаш граха и каймата и печеш около 15 минути.
Накрая посипваш с настърган кашкавал и запичаш.

Аз често правя това ядене. Мъжът ми не яде грах, но в този вид го харесва.

# 52
  • Мнения: 7 091
Танитка,
кажи моля те ти топло ли го вадиш от формата или студено? ПОнеже направих като твоето и въпреки, че бях намазала формата ( и уж е тефлонова) с олио пак залепна. Но пък аз го вадих абсолютно студено. Затова питам да не би трика да е да е топло.. newsm78

# 53
  • Мнения: 1 116
Танитка,
кажи моля те ти топло ли го вадиш от формата или студено? ПОнеже направих като твоето и въпреки, че бях намазала формата ( и уж е тефлонова) с олио пак залепна. Но пък аз го вадих абсолютно студено. Затова питам да не би трика да е да е топло.. newsm78
Веднага го извадих, народа беше гладен Simple Smile, но то въобще не беше залепнало за стените, още при печенето се посъбра навътре, явно каймата ми е била по-мазна.

# 54
  • Бургас
  • Мнения: 1 203
И #Crazy аз се абонирам, защото все не ми идва на ума какво да сготвя. То с това кърмене и т.н. вече взех съвсем да сдухвам!
Ето и моята рецепта за спагети: Сварявам спагетите, намазвам тавичката с олио и изсипвам половината от тях, после слагам плънката /  по-долу ще я опиша / и отгоре - другите спагети. Заливам със сос Бешамел и отгоре настъргвам кашкавал. Запичам във фурната около 20 минути.
Плънка: Кайма, гъби, лук и домати - всичко това се задушава и се слагат предпочитани подправки.
Да ви е вкусно!  chef

Общи условия

Активация на акаунт