Kaylinn, отговорих ти на лични. Съвет от мен преди да мислиш за точни дати, първо се свържи с ресторанта и с желаните от теб диджеи, фотографи и т.н. По-скоро само определи месеца. Ако сватбата ще е през тази година, трябва много бързо да действаш, т.к. датите се заемат година по-рано. За някои желани дати дори година и половина преди това. Тази година това е 18.08.18 г. Освен това ако ще се венчаваш, то следва да съобразиш и месеците, в които това е разрешено от църквата. За ориентир можеш да прочетеш посоченият на първа страница блог на сватбения фотограф Николай Митев. Там има много информация за абсолютно всичко. Също така можеш да прегледаш и списъкът с необходимите неща за организацията на една сватба. Така ще се ориентираш какво и кое след кое да почнеш да правиш. Ако сватбата е за по-малко хора, то ще ти бъде много по-лесно да намериш подходящ ресторант, ако обаче е за повече задачата става доста по-трудна. Имай предвид, че за сватбите на открито, често има ограничение за музиката след 22.30 часа. Това беше и изискването на Глория палас. След този час те карат да се пренасяш вътре. Както вече са ти обяснили, освен кувертите(в които често дори няма включен никакъв алхокол, и/или само по едно безалкохолно), очаквай да плаща допълнително такса тирбушон за всяка внесена от вас бутилка от вън, такса за тортата, такса овъртайм за всеки следващ час след 5-тия, която такса може да расте и прогресивно, такса за DJ също след 5-тия час, за фотографа, такса за украса на масите и столовете, такса за уелкъм дринк, такса за изнесен ритуал и т.н. Когато ти дават оферта, гледай за тези всичките неща дали са ти включени в куверта или се плащат допълнително и колко точно.