Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 137 317
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Плевен
  • Мнения: 1 617
Цял ден синчето ми брънка на главата за пица.Е,нали съм мама,а тя работи по поръчка,взех че омесих набързо едно тесто,а докато то втасваше,направих и домашен доматен сос.Нарязах набързо моцарела и лук(защото обичаме)и вечерята за трима е готова!

# 391
  • Мнения: 978


И зелена салата със зелен лук и краставици

# 392
  • Мнения: 9 121
peten, страхотна пица!
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_11.html октопода на скара от снощи с кофти снимка, ама някой да ме чака Simple Smile


ушЕта на скара и пържени картофи Grinning като се прибирах от работа видях снимка и реших, че това ще ядем днес.


# 393
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 117
последното ушички ли са?
Simple Smile

# 394
  • Мнения: 9 121
мда. т.е. бяха Wink

# 395
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 117
изкусителки.
Simple Smile

# 396
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 748
    Тайне, паратата ти е разкошна.
    Всичко е толкова изкушаващо, искам дс опитам поне по хапка. Аз набързо ( за 37 минути от започване до сервиране) портокалово пиле със зеленчуци върху сварен био кафяв ориз. Направих го за обяда на ММ и ще вземе за работа утре. Ние с детето ще махаме гащи из Леголенд, за да изпразнуваме 24 май.



    Редактирам с едни бързи кремвиршки ( тип пица - с кетчуп, горчица, чедър и кисели краставички), които ще вземем утре с нас рано сутринта.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 23:27 от ir74

# 397
  • Мнения: 22 867

Тайна, много съблазнителни тез Paratha! Heart Eyes bouquet

Зарибихте ме с гратена с тиквички на Ани Шикарян, правих го за вечеря.

# 398
  • София
  • Мнения: 11 730
sve, благодаря, нямах тиквички, но и утре е ден.  Wink

Тази Парата, какво е туй чудо, Тайне, лоша си! Не пускаш нищо, криеш.. Wink Подай моля ти се, какво е това и аз да разбера. Благодаря!!

Колкото пъти влезна тук има какво да питам, да моля за рецепти, ще се откажа накрая от вас. Изкусителки сте огромни.

В момента се прави един Терин с ягоди, марсала и маскарпоне, толкова време ми отне, че ми омръзна да го следя и гледам дали  е готов. То стана вече утре, а аз още се мотам. По рецепта е на  https://culinarywithme.com/%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2- … 0%BE%D0%BD%D0%B5/
На външен вид е повече от хубав, но и снимките са на Ева Тонева, тя е фантастична! Залепнах за тези снимки и затова го започнах, няма да мога да го снимам толкова красиво, нямам си техника... мда.

# 399
  • София
  • Мнения: 15 484
Това е видеото, показва различни видове на оформяне.Ама аз си ги пекох на фурна.Имам още тесто в хладилника, утре може да пробвам и на тиган.

https://www.youtube.com/watch?v=G8BSGywfRMs

# 400
  • София-Младост
  • Мнения: 23 373
Ir74 кажи за портокаловото пиле две думи. Имам и аз кафяв басмати...

# 401
  • Мнения: 14 126
Бърз, та даже мързелив сладкиш с бишкоти.



# 402
  • София
  • Мнения: 11 730
Това е видеото, показва различни видове на оформяне.Ама аз си ги пекох на фурна.Имам още тесто в хладилника, утре може да пробвам и на тиган.

https://www.youtube.com/watch?v=G8BSGywfRMs
Изгледах го, на мен така ми е трудно без грамаж, и колко вода се добавя, и е с пречистено масло, ама хайде, това ще го прескоча, това само с добавка на вода за меко тесто не се оправям. Ти как го замеси?

# 403
  • Мнения: 9 121
Гюзлеми с айран имаше при нас Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2017/10/blog-post_15.html

# 404
  • София
  • Мнения: 15 484
Наливам топла вода от чешмата направо в купата и после отгоре сипвам брашното, направо от плика, яйце, сол , захар, олио или мая или каквото друго трябва да се сложи  в тестото.Разбърквам с китайски пръчици за хранене, докато стане на парцали, после продължавам с ръка,събирам и меся, докато стане на гладка, мека, топка.Маслото ми е мандраджийско, толкова меко и жълто, та изглежда като пречистеното.

Ето изпечена на умерен тиган.
Скрит текст:


Общи условия

Активация на акаунт