За любителите на салати - тема 2

  • 100 356
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Далечният изток
  • Мнения: 14 987
Праз лук,
цедено мляко (Бор Чвор),натрошено сирене,майонеза,черен пипер.
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Веднъж съм купувала, Ами то няма нищо общо с цедено мляко, изкуствено сгъстено е с нещо и е гадно, според мен разбира се.
Аз използвам Олимпус.

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Е, тя такова използва, пък всеки да си ползва каквото иска разбира се.
Бор чвор и за мен не съществува, ама то това е друга тема. Wink

# 692
  • Мнения: 9 450
То, защото Олимпус е много хубаво.Confused
Родопея май е най-читаво на този етап. Харесвах Боженци, но последния път беше жива сметана. Няма да повторя.

# 693
  • У дома !
  • Мнения: 700
Праз лук,
цедено мляко (Бор Чвор),натрошено сирене,майонеза,черен пипер.
Защо Бор Чвор, че ми стана интересно?
Веднъж съм купувала, Ами то няма нищо общо с цедено мляко, изкуствено сгъстено е с нещо и е гадно, според мен разбира се.
Аз използвам Олимпус.

Защото жената, която ми даде рецептата използва такова. 😊
Според нея, това било най-доброто.
Аз съм я правила и с него и с цедено  мляко на мандра Вършец( уж домашно), но като се смесят продуктите не намирам разлика. Ако престои един ден в хладилника и от двете пуска вода, разбърквам отново и я изяждаме.
Разбира се, всеки може да я прави с каквото си иска цедено мляко.

# 694
  • Мнения: 6 679
Много отдавна съм купувала т. нар. цедено кисело мляко на Бор Чвор. Дано към днешна дата да са го пооправили, защото тогава беше всичко друго, но не и мляко. Една желеобразна бяла маса, неясно направена от какво.

# 695
  • Мнения: 7 106
Като малка на село си спомням баба правеше нещо много вкусно и интересно с праз лук и чорбата от киселото зеле. В една паница със зелева чорба режеше на ситно много праз, подправше с червен пипер, черен пипер  и ронеше препечена люта сушена чушка. Ползваха го като мезе за ракията или вместо салата/гарнитура. Същото нещо, но с нарязано кисело зеле вътре и подправено по същия начин го хапвахме и вместо студена супа. Не знам има ли име изобщо това нещо, но се сетих за него и тази зима ще си го припомня Grinning

# 696
  • Мнения: 15 350
О, да, хубава зелева чорба с праз, малко сладък и малко лют червен пипер и олио. Ммм, вкусно и полезно. Естествен пробиотик.

# 697
  • Мнения: 15 356
Като малка на село си спомням баба правеше нещо много вкусно и интересно с праз лук и чорбата от киселото зеле. В една паница със зелева чорба режеше на ситно много праз, подправше с червен пипер, черен пипер  и ронеше препечена люта сушена чушка. Ползваха го като мезе за ракията или вместо салата/гарнитура. Същото нещо, но с нарязано кисело зеле вътре и подправено по същия начин го хапвахме и вместо студена супа. Не знам има ли име изобщо това нещо, но се сетих за него и тази зима ще си го припомня Grinning
Ние го ядем редовно,армеева чорба или бульон трезве го знам.Повече пием чорбата,отколкото ядем зелето.Да похваля мъжа ми,той е майстора на киселото зеле,прави за нас,свекърите ,брат си и една баба в близка къща Joy

# 698
  • Мнения: 28 669
Точноооо - Армеева чорба, много се тачи и в нашата къща!

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Да ви предложа една много проста и вкусна салата - зелена салата, айсберг, зелен лук и чери домати с малко оцет, сол и зехтин.  Толкова обикновена, че не съм я снимала, а е много вкусна.

# 700
  • Мнения: 2 266
Правя я същата,само че вместо зелен лук,аз слагам лилав лук и поливам с някакъв дресинг.

# 701
  • Пловдив
  • Мнения: 40 836
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.

# 702
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.
Виж при моите салати дресингите - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8 за идея.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 17:06 от Morena

# 703
  • Русе
  • Мнения: 5 219
Скрит текст:
Дайте идеи и за дресинги, моля! Simple Smile Нещо по-разнообразно от зехтин и балсамико.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html

# 704
  • here and now
  • Мнения: 4 289
Гриловани патладжани и моркови, домати, червен лук, сирене, магданоз и семена от нар. За дресинг ползвам маринатата от зеленчуците(балсамико, сос от нар, олио, сол).

Общи условия

Активация на акаунт