Как да си направите лесни палачинки

  • 8 535
  • 35
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 4
Сигурно вашите деца обичат палачинки? Днес ще ви предложа много лесна и бърза рецепта за палачинки
Продукти:
2яйца
1банан
Начин на приготвяне: взимате яйцата и ги разбърквате в една купа. После взимате банан и с помощта на вилица, блендер или пасатор го на мачквате. След което го прибавяте при яйцата и ги омешвате до получаване на смес. После си приготвяте тиган за палачинки(не е задължително да е за палачинки) и прибавяте по малко от сместа. Важно! :палачинки те трябва да са колкото капачка от буркан защото са по крехки. Не забравяйте да ги обръщате. Ако сте по изобретатели направете ги с някакъв друг плод и ми пишете как са се получили. Добър апетит!
Пс: а и освен това вие си настроите котлона зависи колко искате да чакате.

# 1
  • Мнения: X
 Е така не става ли омлет с банан?

# 2
  • Мнения: 4
Нищо подобно! Пробвай и ще видиш ако не си сигурна потърси в гугъл и ще видиш🙂

# 3
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
  • Мнения: 151
Утре сутринта ще направя на бабата и ще споделя снимки Simple Smile

# 4
  • Мнения: 13
Наистина се получават много добре! Но ние със семейството ми сме фенове на палачинките с кисело мляко! Grin

# 5
  • Мнения: 1 334
Наричат се и "Бананчинки", вкусни са! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6
  • Мнения: X
Аз слагам и канела, стават супер! Който обича може да добави. Чудя се дали ще стане с киви?

# 7
  • Мнения: 1 334
Съмнявам се да стане с киви.
По мое мнение, може бананът да се замести със : ябълково пюре; мачкано авокадо и т.н. Кивито е много воднисто. Ако все пак сте мераклия, опитайте и споделете с нас. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 8
  • Мнения: X
Ами ако добавя малко брашно може би ще се получи?

# 9
  • Мнения: 1 334
Не знам. Аз правя със овесено брашно или фини овесени ядки, банан, яйца и канела. Имат малко коледен аромат. Hug

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Колко палачинки стават от 2 яйца и 1 банан?

# 11
  • Мнения: X
Crossfade, моите станаха около 5-6, но не си представяй големи палачинки, които можеш да навиеш с някаква плънка, а по-скоро от малките американски палачинки, т.е. една порция станаха при мен.

# 12
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Чудя се дали да пробвам, ама май студени трябва да ги ям.
Само аз ли се ужасявам от вкуса на топъл банан? Grinning

# 13
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
  • Мнения: 151
Добър ден,

Както обещах, споделям сутрешните бананчинки:
Рецептата не съм променял - един банан, две яйца - в блендера и след това на слаб тиган /5 от 9/, намазан с олио.
Станаха 10 малки палачинки - бананчинки Simple Smile

Скрит текст:
























Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 13:53 от AnMary

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Е, вкусни ли са?

# 15
  • Мнения: X
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.

# 16
  • Мнения: 1 334
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Мога да Ви напиша рецептата ми за стандартни палачинки. Аз имам плоча за палачинки (~30см). Не се добавя никаква мазнина, освен в сместа и са пухкави и ароматни. Bowtie

# 17
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
  • Мнения: 151
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.

Вкуса на банана може да се измени, като се сложат подправки, а ако искате вместо банан направете палачинки от папая или манго. Пак с яйца и може да добавите пълнозърнесто брашно или брашно от лимец, с малко вода, щипка сол и щипка сода. Стават много ароматни.

# 18
  • Мнения: 12 797
Явно не е за някой като мен, който обича палачинки със сирене... Wink

# 19
  • Мнения: 11 103
Правила съм ги в разни варианти, но за мен са отвратителни, когато доминира вкусът и ароматът на банан. Затова ги подобрих - на 2 яйца и 1 намачкан банан слагам 2 лъжици брашно, малко прясно мляко, няколко щипки кафява захар, щипка сол и щипка канела. Може да се сложи и кокосово брашно. Тестото трябва да е по-гъсто от това за палачинки. Домочадието ги обожава в този вид, на мен пак са ми малко хм. Но стават. Оригиналната рецепта е подходяща само за стриктна безглутенова диета.

# 20
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 052
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Мога да Ви напиша рецептата ми за стандартни палачинки. Аз имам плоча за палачинки (~30см). Не се добавя никаква мазнина, освен в сместа и са пухкави и ароматни. Bowtie

Ще се радвам да споделите рецептата Simple Smile

# 21
  • Мнения: 1 880
Добър ден,

Както обещах, споделям сутрешните бананчинки:
Рецептата не съм променял - един банан, две яйца - в блендера и след това на слаб тиган /5 от 9/, намазан с олио.
Станаха 10 малки палачинки - бананчинки Simple Smile

Скрит текст:

























Здравейте, от къде ви е стойката за подправки?

# 22
  • Варна
  • Мнения: 133
Аз слагам 2 яйца, 2 по-узрели банана, добавям какао, захар, малко брашно, прясно мляко и накрая палачинките имат вкус на банан/какао,но ако се сложи повечко какао, то ще преобладава като вкус, естествено.

# 23
  • Мнения: 1 334
Рецепта за ароматни палачинки - 10 броя, 30 см. Flowers Strawberry Egg
- 200 гр. Брашно
- 1 каф. лъжичка сол
- 1 каф. лъжичка бакпулвер
- 3 суп. лъжици захар
- 3 бр. ванилии / ~6-7 грама
- 3 бр. яйца
- 200 мл. Олио
- 200 мл. Прясно мляко
- 200 мл. Хладка вода
--------------------------------------
Всички продукти изсипвам в дълбок съд (към пасатора се предлагат такива)
и се пасира за кратко, докато стане хомогенна смес.
Тигана или плочата се намазняват леко само преди първата палачинка. След това не се слага мазнина - тази в сместа е напълно достатъчна. За 30 см. слагам 1 и 1/2 черпак от сместа - нито тънки, нито дебели.
Препоръчвам тази рецепта, като изпробвана многократно, но продуктите и пропорциите не трябва да се променят.

# 24
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 052
Много, благодаря, ще пробвам, че все не ми се получават хубави.

# 25
  • Мнения: 1 334
~Dee_Dee~, би трябвало да Ви се получат, ММ дори сам почна да ги прави по тази рецепта (а не умее много неща Grinning )и ако се спази всичко ще се радвате на пухкави и ароматни палачинки.
Позволявала съм си да я моделирам, но всеки път е fail, затова и потретих за точността. Stuck Out Tongue Winking Eye Hug

# 26
  • Мнения: 42
Момичета, палачинките само с банан и яйца са ми любимите в последнот време ^_^ Най-после си купих хубав тиган на Делимано, слагам съвсем малко кокосово масло като мазнина и стават чудесни! Понякога добавям ванилия или какао, ако искам нещо по-ароматно. Аз лично ги хапвам с малко мед и орехи, защото съм фен на сладкото Simple Smile

# 27
  • София
  • Мнения: 5 605
Дайте идея с друг плод,банана превзема всички вкусове и все едно ям стар затоплен банан,а не палачинка.
Ние обожаваме тези палачинки и съм пробвала много конфигурации. Много добри се получават като се замени банана с авокадо, овкусено с мед.правила съм и с авокадо и малко филаделфия, също станаха добри. Добър вкус имат и тези с пасирана ябълка, но аз добавих и малко брашно. Пропорции не съм спазвала. Гледам тестото да е с гъстотата на тесто за американски палачинки.

# 28
  • София
  • Мнения: 13 194
На този принцип правя "тиганички", но не с плод, а с 2 яйца, кофичка кисело мляко, шипка сода за хляб в млякото и овесено или друго брашно на око, докато стане смес, която да може да се изсипва с лъжица. Правя ги на сух тиган за палачинки и съвсем леко намазнявам с масло преди първата или ако започне да лепне. От една доза излизат 10-12.

# 29
  • Berlin
  • Мнения: 11 263
О, че то излизала добра бройка от 2 яйца и 1 банан. Винаги съм мислела, че стават 2-3 и това ме е спирало да пробвам, но аз и ще поувелича малко дозата. Simple Smile
Иначе рецептата за палачинки, която аз винаги ползвам и която няма провал, е тази -
http://www.supichka.com/рецепта/308/палачинки

# 30
  • Мнения: 38
Много съм капризна по отношение не палачинките и аз съм пробвала различни рецепти. Установих, че американските палачинки стават най-пухкави. Важно е да се ползват пресни яйца и прясно мляко, по-добре е и да се разбиват яйцата отделно - белтъци от жълтъци. Аз заливам палачинките с мед и пудра захар, но може и конфитюр.

# 31
  • Мнения: X
Японските палачинки са най-пухкави https://tasty.co/recipe/fluffy-japanese-pancakes Yum

# 32
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
  • Мнения: 151
Рецепта за палачинки - моя измишльотина

- 2 яйца
- 4 препълнени супени лъжици пълнозърнесто брашно
- 4 препълнени супени лъжици брашно от лимец
- щипка сол
- щипка сода
- вода на око

Стават разкошни - за уикенд и за делник.

# 33
  • София
  • Мнения: 2 298
Днес правих американски палачинки по тази рецепта:
4 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
1 чаена чаша бяло брашно и 1 чаена чаша пълнозърнесто (с триците) брашно смес лимец и спелта
2 суп.лъжици кафява захар
щипка сол
50 гр.масло
1/2 пак.бакпулвер

Правих ги в новия уред за палачинки с две плочи - едната за 6 американски палачинки, другата за 1 голяма палачинка.
Американските станаха супер, пухкави и напълно еднакви по размер.

# 34
  • Мнения: 1 037
И аз да дам своята лепта за американските палачинки. Стават прекрасни като се замени едната чаша прясно мляко с часа топличка вода,

# 35
  • Варна
  • Мнения: 26
Аз правя американски палачинки по тази рецепта:

1 чаша брашно
1 яйце
1 чаша прясно мляко
1ч.л. захар
1 щипка сол
1ч.л. бакпулвер
1ч.л. ванилия

Всичко се смесва и се пържи : )

Общи условия

Активация на акаунт