Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 117 355
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 3 497
Честит рожден ден, Vanja! (на патерици) Flowers Hibiscus
Здрава и щастлива да си!

Внученце е при мен днес и си пожела бухти



Заредих във фурната обядът (пилешки бутчета) и вечерята (ребърца) заедно и докато се опекат ще обиколя магазините около нас.


# 406
  • София
  • Мнения: 3 034

Брашно Манитоба, което е много важно за козунаци имам 4 кг, с това съм готова, форми си нямам.  Sad
Би ли споделила защо точно това брашно предпочиташ за козунаци?

# 407
  • София
  • Мнения: 10 896
Честит рожден ден, Vanja! (на патерици) Flowers Hibiscus
Здрава и щастлива да си!


Благодаря!  Hug

# 408
  • София
  • Мнения: 11 721
Това е тортата за рождения ми ден преди няколко дни:
.................................
Честит празник, Ванче. Разкошна торта!


.....................
Би ли споделила защо точно това брашно предпочиташ за козунаци?
Защото е силно брашно, а това което искам да приготвя, Коломба, се работи с такъв вид брашна. При тази рецепта се приготвя силна закваска с мая, или  левито мадре, което е вид квас със сок от смлени стафиди.  Левито мадре направих , но виждам че не върви добре, затова ще бъдат със закваска с мая. Работата е много и дълга.

# 409
  • София
  • Мнения: 10 896
Това е тортата за рождения ми ден преди няколко дни:
.................................
Честит празник, Ванче. Разкошна торта!



marchеva14, благодаря! Обожавам аромата на люляк!  Heart Eyes

# 410
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
За днес заешка супа и канелони с кайма и спанак.

А бриош пита с локум загрява

# 411
  • Мнения: 14 103
Мусака


Лук със сухи чушки и яйца. Има и хляб в хлебопекарната, специално за тази пърженица.


Правих кекс с майонеза, обаче домашните явно преядоха кексове. Затова вчера го префасонирах на торта, която е почти изядена.

# 412
  • София
  • Мнения: 15 478
Честит празник, Ваня!

Пилешка пържола и палачинки.



Последна редакция: сб, 24 мар 2018, 17:12 от Тайна

# 413
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223


Опечена бриош пита и изядена. Защо толкова дълго правене и толкова бързо изяждане Stuck Out Tongue Winking Eye

# 414
  • In Wonderland...
  • Мнения: 68
Ark, може ли рецептата за питата. Изглежда прекрасно!
Тук като влезеш и те лъха на козунаци... Великден! Чудесии творите Heart

Торта "Медовик"- хареса се

И парченце


# 415
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 356
Здравейте,
Отдавна ви дебна, от вас събирам идеи, че те са ми най-трудни. В къщи, като питам, все не знаят какво им се яде, а после ровят из хладилника. Заразихте ме с тия козунаци, та сега втасва един. Да видим дали ще го бъде.
Иначе, за да съм както трябва, показвам едно невзрачно рататуй от днес

# 416
  • Мнения: 7 290

Оладите на Лабрекс-двойна доза,дано има и за утре сутринта ...

# 417
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Бриош пита с локум. Имам я от Кулинарен журнал, но ето я тук
http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2013/07/blog-post_23.html?m=1
На мен чашата ми бе по-голяма и като втаса се поскриха локумчетата. А иначе я пуснах на долен реотан 170° за 20мин и излязох. Беше самоопечена, но сантиметър отдолу препечено. Ама за формата и децата помогнаха- едното мрънкаше, а каката ми затвори розите, че ги намествах Joy

# 418
  • София
  • Мнения: 3 034
 Марчева,благодаря за отгора.Твоят козунак специален и специално брашно му трябва Wink. Аз ще правя обикновен козунак с типово брашно.

# 419
  • София
  • Мнения: 11 721
Марчева,благодаря за отгора.Твоят козунак специален и специално брашно му трябва Wink. Аз ще правя обикновен козунак с типово брашно.
Това за този италиански козунак си е проба дали ще стане, но ще си работя и класическите.
Казваш че  типово брашно ще ползваш, не, не мисля че е добър вариант. Работи ги с класическо  бяло брашно. С типово си направи хляб.

Общи условия

Активация на акаунт