Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 10

  • 117 315
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 14 079
Салата от червено цвекло, морков, краставица и ябълка.


Пълнени гъби със сирена

# 16
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Благодаря за новата тема!
Зеленчуци в плик с масло и сол и ребрата с пепси на Пепчо. В моя случай гърди без кост с кока кола без захар. За колата може да познаете кой я купи Joy

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 23:19 от MoHu Todorinska

# 17
  • София
  • Мнения: 15 464
Не става без захар, няма какво да ги карамелизира.

# 18
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Вкусни са, но с нормална кола/пепси ще са по-добри. Ще има втори опит, но сама ще си пазарувам. За тая захар много се чудих дали да не сложа една лъжица, но не знам и аз защо се отказах.

# 19
  • София
  • Мнения: 11 705
Така, домъкнах се най-после.
sem, благодаря!

За днес беше по мой вкус, с една дума постничко
Студена супа Вишсоаз  Gourmet Friday  - направо  фръц та пляс.  Wink
Марчев как не ритна камбаната от ужас, направо съм му била провалила съботата...нЕма мЕсо... Joy hahaha Заради него му я поднесох топла, не разбира от френска кухня,  Mr. Green  тя се яде студена,  ами онова което щях за готвя, "Бавно готвено френско телешко по провансалски", ( Daube de Boeuf Provancale) последния да затвори вратата  Wink трябвало да стои една нощ в хладилник, нищо, и утре е ден,  чака ме.



Смачкани картофи на фурна с масло и пармезан, So Delicious,  е има и малко пълнени  гъби за разкош. Даре, и при нас има гъби.
В момента правя онзи Милфьой на Ванчето, ако нещо се получи може и да ви покажа. Ванче, как ще нарежа тези платки, дали да не ги срежа предварително и да ги пълня с крем, нещо ме притеснява.


Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 00:00 от marchеva14

# 20
  • София
  • Мнения: 10 861

В момента правя онзи Милфьой на Ванчето, ако нещо се получи може и да ви покажа. Ванче, как ще нарежа тези платки, дали да не ги срежа предварително и да ги пълня с крем, нещо ме притеснява.


Ама ти, ако първо ги нарежеш, повече ще ги натрошиш. Плескай смело, сглобявай и прибирай в хладилника да стяга. А пък после, като режеш и да има малки деформации, ръсиш с пудрата захар и всичко е наред.  Peace

# 21
  • София
  • Мнения: 11 705

В момента правя онзи Милфьой на Ванчето, ако нещо се получи може и да ви покажа. Ванче, как ще нарежа тези платки, дали да не ги срежа предварително и да ги пълня с крем, нещо ме притеснява.


Ама ти, ако първо ги нарежеш, повече ще ги натрошиш. Плескай смело, сглобявай и прибирай в хладилника да стяга. А пък после, като режеш и да има малки деформации, ръсиш с пудрата захар и всичко е наред.  Peace
Дабре  bouquet Чакам да изстинат напълно бутера и съм готова.

# 22
  • София
  • Мнения: 3 479
Ей, Labrex, нави ме да се пробвам Kissing Heart
Ходих до Фантастико да купя кондензирано мляко (най-близо ми е), друсах всички млека според инструкциите ви 😁. Фланът се пече (и кърпа съм сложила). Ще докладвам резултата утре.
Тази вечер направих пилешки бутчета със сосa на Merelenda- вместо к. мляко сложих сметана и вместо с фолио, ги пекох в плик- сосът изчезна, но са вкусни.

# 23
  • Мнения: 22 036
ОказА се, че съм супер икономична домакинка Simple Smile. С половин кило кайма направих принцеси, супа топчета и кюфтета по чирпански.

И да се мръщи и да не се, все ми е тая. Това измислих. Като никога не знае какво иска, проблемът си е негов.

# 24
  • Мнения: 3 360
Пепчо, Марчева, благодаря за насоките и рецептата за агнешкото. Стана страхотно, от фланът също нищо не остана. Още не съм се научила да качвам снимки, но ще успея някой ден.

# 25
  • Мнения: 1 265
И да се мръщи и да не се, все ми е тая. Това измислих. Като никога не знае какво иска, проблемът си е негов.
КОЙ, кога, защо...... Smiley - предполагам че става дума за твоя ММ Smirk

gurman - добре дошла в нашата групичка Flowers Bouquet Sparkling Heart Сандвича изглежда много апетитно. Де да имаше един такъв всеки ден някой да ми приготвя Thinking
Марчева - смях се от сърце "сабахлем рано" на ...."последния да затвори вратата" Flowers Hibiscus А флана ще се прави утре, че сама в мазето не слизам, а пък там са запасите  (конд. мляко)
Ани - страхотни бутчета; то май в последно време всички наблягаме на пилешкото (особено ние у дома) Flushed
Ваня - ще се престраша да направя Милфея, но ще ти пиша на лични за малко указания, че корите ми са готови.
Даре ей туй червеното не моЖ ме накара да го преглътна - та ако ще и две седмици да не съм яла. Виж пълнените гъбки са МММ....
ark - кажи как направи тиквичките моля Flowers Blossom

* удома отново пълнено руло - от онова с готовото тесто (миии, много ми е лесно и бързо!?)


снимки от обяда ще кача по-късно

# 26
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 048
баницата с месо се изяде Simple Smile
успях да снимам малко преди атаката, но ще кача снимки по-късно.
Simple Smile сега генерирам хормони на щастието, а.к.а. почивам си с вас и книжката.
Simple Smile

# 27
  • Мнения: 1 334
Marcheva14, има ли я качена рецептата за турски бюрек със спанак? Flowers Hibiscus Благодаря предварително!

# 28
  • Мнения: 3 360


Благодарение на Sem първите ми снимки. Бутер тесто с плънка от топено сирене, шунка,кашкавал и заливка от яйце с прясно мляко и брашно. Много лесно, бързо и вкусно.

# 29
  • Плевен
  • Мнения: 584
Прекрасни сте! Flowers Cherries
От мен разни нефотогенични неща от последните дни:





Общи условия

Активация на акаунт