За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 841
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 328
В момента по 24китчен един батко ще готви пилешки крака.Имало и по-хахави от моя мъж.Направо се впечатлих.

# 91
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
В момента по 24китчен един батко ще готви пилешки крака.Имало и по-хахави от моя мъж.Направо се впечатлих.
Много обичам, но тук няма как да си купя, не съм видяла да продават масово.
Това си е нещо типично за нашата кухня обаче, не е чак толкова впечатляващо.

А конската наденица си я опечи така, както и всяка друга наденица. Също и конската кайма - може да смесиш със свинска и вече каквото си ядете с кайма попринцип...

# 92
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 434
Кулинарки,помощ.Моя шашав съпруг е взел един килограм конска кайма.Аз такова няма да ям,дори не си спомням вкуса на конското.Но какво да я правя,това е огромно количество за един мъж и две деца.На всичкото отгоре и един килограм конска "наденица" сурова.Какво ще го правя това нещо?

Бухали и Сови, разгледай блога на Дзверския / бати Мити /
той е енциклопедия  за приготвяне от различни меса на
кюфтета, суджуци, филета, пастърми и други.
Няма да сбъркаш с негова рецепта!!!
А конското месо е едно много хубаво месо, но е сухо.
Следвай рецептите и резултата ще е отличин!

http://batimiti.blogspot.bg/2018/02/blog-post_39.html

# 93
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Кулинарки,помощ.Моя шашав съпруг е взел един килограм конска кайма.Аз такова няма да ям,дори не си спомням вкуса на конското.Но какво да я правя,това е огромно количество за един мъж и две деца.На всичкото отгоре и един килограм конска "наденица" сурова.Какво ще го правя това нещо?

Идея за надениците


Месото за кюфтета. Съвет - прибави към конското още 350 г по тлъсто агнешко /овче/ месо.
Тук са го направили със свинско, но не е най разкошната идея.
http://www.haskovo.net/recipes/5453/Konski-kyufteta

Успех!

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 13:29 от i_peych

# 94
# 95
  • София
  • Мнения: 1 271
Моля, помогнете с идеи за черен дроб от диво прасе. Знам, че дроба не трябва да се готви дълго, но като е диво ме притеснява ако не се сготви добре Flowers Hibiscus

# 96
  • Мнения: 6 714
Моля, помогнете с идеи за черен дроб от диво прасе. Знам, че дроба не трябва да се готви дълго, но като е диво ме притеснява ако не се сготви добре Flowers Hibiscus
Не се притеснявай от нищо. Готви както готвиш и от питомно прасе.

# 97
  • София
  • Мнения: 1 271
Благодаря Simple Smile

# 98
  • Мнения: 7 848
Как да сготвя свински сърца?
Първо много хубаво ги сварявам, защото все пак е муслу. И след това - варианти много - панирани, аз ги правя 'обърнати' в масло, с лук.
за да оползотвориш бульона може и някаква яхния да направиш:

http://recepti.gotvach.bg/r-88266-%D0%91%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 99
  • Мнения: 5 741
Как да сготвя свински сърца?
Аз правя тази рецепта, но запържвам предварително лука и чушките и  запичам направо с кашкавала.
http://magi-bg.blogspot.bg/2012/08/blog-post_7141.html

# 100
  • Мнения: 9 108
Моля, помогнете с идеи за черен дроб от диво прасе. Знам, че дроба не трябва да се готви дълго, но като е диво ме притеснява ако не се сготви добре Flowers Hibiscus

Черният дроб няма мускулна тъкан и го ядат дори неизследван, няма как да пипне някакъв бацил там . така че не се притеснявай за това че е диво и че го готвиш бързо. Виж ми дроб с чесън и лимон за него

# 101
  • Русе
  • Мнения: 5 207
Моля, помогнете с идеи за черен дроб от диво прасе. Знам, че дроба не трябва да се готви дълго, но като е диво ме притеснява ако не се сготви добре Flowers Hibiscus

https://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_7.html




# 102
  • под тепетата
  • Мнения: 9 301
 Doli, това лято на морето правих за първи път свински сърца пане и много ми харесаха. Вариш в подсолена вода, изстиват, режеш на филийки, панираш и пържиш. Вкусотия!

# 103
  • София
  • Мнения: 10 866
nikaia, да пишеш за резултата!  Wink

Днес ги пробвах.
Следвах рецептата мот а мо, във фурната станаха прекрасни. Като ги извадих някои се спъхнаха, други си останаха надути, трети се спъхнаха само леко.
Та сега имам 5-6 хубави и останалите са полу или напълно плоски.

На реотани ли печеш или с вентилатор? Както вече писах, тези пудинги са колкото лесни, толкова и деликатни. Американците ги пекат в метални дълбоки форми ( х6 бр. ). На мен най-близки до тях са ми чашките за крем карамел. Металните форми за мъфини по 12 бр. не са особено подходящи, защото крайните форми се надуват повече, а средните не толкова (не могат да се загреят толкова добре). Така че ако ги правиш в такава е добре да сипваш сместа през едно.

Да, правя ги във форма за мъфини с 12 гнезда. Дъбоки са, гледам да ги пълня до 2/3.
Иначе пека на горен и долен реотан. През нощта ги оставих в студена фурна и днес сутринта всички са станали спаружени, но пък са вкусни Joy Иначе при печеенето всички бяха надути и изпечени развномерно. Проблемът е, че при ваденето и до 1 минута някои просто се спъхнаха.

Последният ми опит ще е като прескачам по едно гнездо. И ако пак не станат зарязвам.

Благодаря за съветите Kissing Face , все трябва да ги уцеля и всички да станат нормални Smile

С едно клипче нещата стават по-ясни:

# 104
  • Мнения: 10 263
nikaia, да пишеш за резултата!  Wink

Днес ги пробвах.
Следвах рецептата мот а мо, във фурната станаха прекрасни. Като ги извадих някои се спъхнаха, други си останаха надути, трети се спъхнаха само леко.
Та сега имам 5-6 хубави и останалите са полу или напълно плоски.

На реотани ли печеш или с вентилатор? Както вече писах, тези пудинги са колкото лесни, толкова и деликатни. Американците ги пекат в метални дълбоки форми ( х6 бр. ). На мен най-близки до тях са ми чашките за крем карамел. Металните форми за мъфини по 12 бр. не са особено подходящи, защото крайните форми се надуват повече, а средните не толкова (не могат да се загреят толкова добре). Така че ако ги правиш в такава е добре да сипваш сместа през едно.

Vanja77 тия popovers-и или мъфини и аз ги направих. Чак се учудих на себе си как успях. В Щатите ми е много трудно с кексовите теста въобще редките, но се прежалих снощи. Аз ги правих в едни форми за кексчета, но не гладки стени, ами едни като гравирани (като големите кексови форми). Надуха се, не удвоиха ами опетворха се. На повечето места пише на ръка да се разбива, в твоята рецепта с миксера. Почнах на ръка, но всичко на топчета вътре, и накрая врътнах два три пъти с миксера. Както и да е. Изпекоха се, надигнаха се, но в средата останаха вдлъбнати и точно това вдлъбнатото като сурово. Само там. Иначе са изпечени отвсякъде идеално. Как да накарам вдлъбнатото да се надигне и то? Малко големички ми бяха формите (щом цялата смес в 4 се събра). Имам и едни порцеланови за крем карамел, но дебели ми се виждат. Имам и силиконови, но и в тях не знам какво ще стане. Иначе станаха върхът.

Общи условия

Активация на акаунт