Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 840
  • 685
  •   2
Отговори
# 645
  • Мнения: 12 981
Стига да а от хубава неръждаема стомана, не би трябвало да реагира с кефира. Проблем са другите метали и сплави по-скоро, които не са инертни и биха се окислили.
Ако пък и така не ти е спокойно, винаги можеш да вземеш бебешки прибор или да ползваш от тези керамични/порцеланови лъжички дето вървят в комплект с някои чаени чаши. Дано се сетиш че не се сещам как да го обясня. Дървени и бамбукови също стават. Абе имаш варианти, няма страшно.

# 646
  • Мнения: 3 011
Аз друга лъжица все от някъде ще си намеря, въпроса беше основно дали с нормална метална лъжица би имало проблем за малкото време докато разбъркам и изям една чашка кефир и семена. Все пак очаквам максимален резултат и ако нещо влошава нещата без да съм си давал сметка е по-добре да попитам и да се поправя ако е нужно.

# 647
  • Мнения: 27 632
Аз ям кефира с обикновена неръждаема лъжица.🙂 Когато го смесвам с разни неща де. Иначе го пия.
Бамбукови лъжица д добра идея- имам, а не съм се сетила да ги използвам точно за кефира.🙂
Може ли да се спаси кефирена гъба, която мирише на нещо като кисело зеле и прави горчив (леко) кефир? Съхранявана е в хладилника във вода, но съм я забравила за известно време без да сменям водата...🤔 Имам малко гъба и в друго бурканче, но искам да опитам да спася и миризливката...

# 648
  • Мнения: 1 823
Долче,опитай да сменяш млякото на миризливата гъба всеки ден,като я държиш извън хладилник и изхвърляш получения кефир.
След три,четири дни се оправя и продължаваш както обикновено да си ползваш .

# 649
  • Мнения: 27 632
Krotinia, благодаря! Точно това правя засега, но не бях сигурна дали ще се оправи след няколко "партиди".🙂

# 650
  • Мнения: 285
Здравейте, дадоха ми малко кефирена гъба, но не расте. За около месец имам чувството, че не е мръднала изобщо. Казаха ми в началото да я слагам в буркан в един-два пръста мляко и спазвам това.Дайте някакъв съвет, какво да направя за да порасне?

# 651
  • Мнения: 4
Напълно ненаясно съм в това как се прави кефир, дали е полезен купешкия или не, но последните 2-3 години ми се насъбраха доста здравословни проблеми и ми се иска да опитам да подсиля организма си с нещо различно от хранителни добавки, лекарства и тн. Моля, който има повече информация да пише или пък, ако има някой излишна кефирена гъба и би искал да ми я продаде и да ми даде разяснение какво да правя с нея, ще съм благодарна! Благодаря ви Simple Smile

# 652
  • София
  • Мнения: 6 263
Здравейте, дадоха ми малко кефирена гъба, но не расте. За около месец имам чувството, че не е мръднала изобщо. Казаха ми в началото да я слагам в буркан в един-два пръста мляко и спазвам това.Дайте някакъв съвет, какво да направя за да порасне?

Само това ли е количеството кефир? На топло ли е?
Пробвайте с малко повече мляко. При мен лятото прокисва, затова го прибирам в хладилника, съответно го забравям и точно сега сезонът, когато пием и пробиотик профилактично, е добре да пием повече кефир, то той стои в хладилника. Сега след почивката съм го активирала.

# 653
  • Мнения: 243
Здравейте! Някой има ли тибетска гъба за даване Hug

# 654
  • Мнения: 52
Привет! Присъединявам се към търсенето! Ще се радвам някоя от Вас да ми изпрати Simple Smile

# 655
  • Мнения: 804
Здравейте, нареждам се и аз на опашката за гъбка. За Пловдив мога и с лично предаване. В супермаркета видях, че предлагат на капсули (изсушена), но четох, че не е препоръчително да се ползва такава.

# 656
  • Мнения: 36 004
за тези, на които им е спешно и никой не им е дал гъба
можете да вземете една бутилка кефир с жива закваска от берьозка, прецеждете го, изпивате кефира и отглеждате гъбата

# 657
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 270
Аз бих дала но гъбата ми е в хладилника и не е активирана, а след като се активира и разрасне мога да отделя за даване - просто нямам време да се занимавам с нея обаче ако на някой му се чака бих я извадила Simple Smile

# 658
  • София
  • Мнения: 6 263
Аз също мога да отделя, но и моята почти цяло лято е в хладилника - т.е. ще трябва да си я активирате (не е сложно, просто първите 1-2 подквасвания се изхвърлят).

# 659
  • Мнения: 52
Здравейте! А колко време в хладилник може да се съхранява вече готовият кефир (самата напитка)?

Общи условия

Активация на акаунт