Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 221
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
  • СОФИЯ
  • Мнения: 1
Здравейте Simple Smile Може ли някой да ми даде малко гъбка? Аз имах преди години, но я загубих Sad

# 241
  • София
  • Мнения: 1 872
rossyr привет, аз мога да ти дам гъбка. Дай си координатите, ако искаш по ЕКОНТ да ти я пратя, или ако си в София, можем и да се видим да ти я предам лично. Опитах да ти пиша на лични съобщения, но си забранила тази опция.

# 242
  • Мнения: 78
Здравейте!
И аз имам нужда от кефирена гъба. Ако има някой от Пловдив ще е чудесно. Ако ли не - по Еконт.
izoma, имаш ли възможност да пратиш и на мен?

# 243
  • Мнения: 718
Здравейте момичета и аз се записвам да следя темичката и аз бих искала да опитам с кефирената гъба от София съм и някой има ..или ако ме упътите от къде мога да си я купя.Благодаря ви.

# 244
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 265
Аз мога да изпратя на 1 човек гъба ако ми напишете на лична офис на еконт и ваш телефон Simple Smile С Еконт ми е удобно Simple Smile

# 245
  • Мнения: 2 600
Мога да дам /пратя на желаещи гъба - моята е  с форма на зрънца, а не едно тяло като по видеата.
И по колко е нормално да се праща? Моята отначало беше едно грахово зърно с упътване да започна от чаша мляко.
Аз съм във Варна - ако някой иска, може на лична среща или по Еконт.

И друг въпрос - ползвам най-различни магазински млека, но от Олимпус 3.7% гъбата буквално побесня и расте с часове - чудя се, дали защото е хубаво млякото, или има някакви пълнежи в него.
Например от Верея не расте толкова, а от Фибела - хич. Какво мислите по въпроса?

# 246
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 265
nelkamilano, отговорих ви на лична, че съм изпратила гъбата - понякога не се получават личните и не съм сигурна дали знаете Simple Smile
Аз изпращам около 1 супена лъжица защото и на мен толкова ми изпратиха първоначално за подквасване на 1 литър мляко Simple Smile
Първоначално използвах домашно пр. мляко но после преминах на УХТ защото се страхувам да не се развали докато се подквасва Simple Smile
Освен това за да не се занимавам всеки ден с нея да и сменям млякото я оставям в бурканче на най-топлото място в хладилника на вратата в 200 мл. мляко и така правя кефир за 5 дни 1 чаша и не нараства бързо така не се налага да я изпращам често Simple Smile
Нарастването според мен зависи от температурата и адаптацията на гъбата към средата, а не толкова от млякото Simple Smile

# 247
  • Мнения: 718
Благодаря ти много след малко отивам да я взема Simple Smile

# 248
  • Мнения: 1 042
И аз си търся гъба.

# 249
  • Мнения: 1
Здравейте, търся тибетска гъба за приготвяне на домашен кефир!

# 250
  • Мнения: 2 600
В момента мога да пратя на няколко човека по Еконт. Ако искате, пишете ми на лични.

# 251
  • Мнения: 28 466
Здравейте, направих проба с различни млека при правенето на гъбата! С това на Добротица, което се води уж по истинско кефирчето става по гъсто, с това на Верея почти не се сгъстява!

# 252
  • София
  • Мнения: 5 547
Здравейте, направих проба с различни млека при правенето на гъбата! С това на Добротица, което се води уж по истинско кефирчето става по гъсто, с това на Верея почти не се сгъстява!
Аз само с Олимпус, до сега нямам провал.

# 253
  • Мнения: 2 600
И аз пробвах разни, най-добре домашно и след това Олимпус.

# 254
  • София
  • Мнения: 1 872
    Аз вече съм писала няколко пъти: домашно мляко на първо място и след това - ЕлБи 3.6 %.

Общи условия

Активация на акаунт