Моите любими торти!!!-2

  • 113 474
  • 429
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 860
 Здравейте, момичета! Излишно е да казвам, че тортите ви са ммммммм за чудо и приказ. Надявам се по-късно и аз да се включа със снимки, но преди това моля някой да ми обясни, каква е разликата между готварска сметана и течна сметана?  newsm78 Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но тук съм виждала само сладка сметана, която е прилично течна и такава от спрей.

# 391
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Здравей, nana_cool Simple Smile
Принципно растителната сметана е течна. Такава течна сметана има готварска и сладкарска (леко подсладена). А и в двата случая може да се използва заквасена (истинска) сметана, която е неутрална на вкус относно сладко-солено. Продава се в кофичка като киселото мляко, а растителната - в картонени кутии. Дано да съм отговорила на въпроса ти Simple Smile)

# 392
  • Мнения: 1 860
 anomalia, благодаря за отговора. Аз се сетих после, но нали е по-лесно да питам вместо да мисля... Whistling

 Това направих вчера. Първи опит да правя торта, но така съм се ентусиазирала. Това се предполага да е "Гараш" от рецептите на Бон Апети, но сместа за блатовете не ми стигна и добре, че имах един готов.

 Някой може ли да ми обясни (но по-подробно, че трудно включвам), как да желирам плодове върху торта?  newsm78 Няма да казвам, че опитах веднъж и докато се усетя цялото желе попи в блата (не ме питайте как съм го направила). Hug

# 393
  • Мнения: 6
Ето това ми е последното творение
Вътре се е скрила една "регентска торта"  Grinning

Ако ви е малка снимката ето тук може да се види http://www.snimka.bg/album.php?album_id=57002

# 394
  • Мнения: 5 873
Вътре се е скрила една "регентска торта" ...
В смисъл Торта на регента ли?Щот много я харесват тая тортичка в къщи Grinning:
А крема какъв е,и от какво са сърчицата? Mr. Green

# 395
  • Мнения: 6
Да, торта на регента, само че блатовете не са 8 броя, а 4. Кремът и блатовете са си от рецептата на торта на регента, публикувана някъде тук из форума. Сърчицата и това, с което е облечена тората са по една рецепта за фондан. Все още търся най-сполучливата смес за моделиране и обличане на торти. Ванче, би ли споделила от твоя опит коя е тя?! Wink

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 11:12 от inini

# 396
  • Мнения: 5 873
Ами за съжаление не съм правила още такива покрития за торти. CrazyВиж в темата за глазурите на Наталина.Сладка хапка също прави много добри,от маршмелоуз(бонбонките).

# 397
  • Мнения: 899
nana_cool, аз желирам плодове върху тортата така - изчаквам желатина леко да стегне, вземам плодчетата и топвам едно по едно в сместта, редя върху тортата. Като я облепя (но да ми остане още желатин) я слагам в хладилника за малко да стегне. После вадя и изливам останалия желатин върху плодовете и пак обратно да си стяга.

Трябва ти едно добро количество желатин, за да се получи равномерно, около 2 пакетчета.

# 398
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
За желирането - ако искаш да се получи по-голямо количество желе с плодове и да не попие в блата, е добре да поръсиш блата със сгъстител за сметана(д-р Йоткер има такъв) и после да наредиш плодовете и да залееш. Има и друг вариант - като ползваш откопчаваща се форма за торта и редиш първо плодовете, заливаш с желатин и като стегне малко, слагаш блата. Добре е да мазнеш с нещо формата преди това или стига само да я облееш с вода! Такова подреждане беше дала как´Сийка веднъж, та от нея знам!

Ако обаче искаш, може да наредиш плодовете върху крем и само да ги намажеш обилно с четчица с готовият желатин - остават свежи и блестят! Дано съм помогнала!

# 399
  • Мнения: 3 216
Ох момичета само ви чета от няколко дни. И реших,че идеите ви са страхотни и е крайно време и аз да се науча да правя нещо като хората.Утре ще имаме гости и направих " Крьглата торта"( не помня на кого беше Embarassed  мисля на Ламята (не)спаска)  ,онази сьс резенчета руло,сметана ,желатин и плодове. В оригиналната рецепта пише 1 ч.л желатин,а по нантатьк в темите сте коментирали,че слагате 1 п.желатин. И аз я направих с 1 ч.л. Дано да се е получило.  Praynig Като се прибере мьжо ще я снимам че фотото е в него. Нещо с окрасата хич не се справих.Някой би ли ми каза или дал лиnk как се правят тези шоколадовите украси( май че бяха с пош или найлоново пликче ).

Всички сте страхотни.Много ви се вьзхищавам за таланта и прекрасните резултати.

# 400
  • Мнения: 3 216
Направих още две от вашите торти,но едната я изядохме много бьрзо и не можах да я снимам

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1117629
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1117646

# 401
  • Мнения: 22 867
Експериментът ти изглежда доста сполучлив! И вкусен! Браво на теб smile3501!

# 402
  • Мнения: 903
Момичета, знае ли някой как да направя шоколадовата глазура, така че да не нацапам подноса. Ще правя торта с бяла шоколадова глазура. Много ще съм ви благодарна, ако ми кажете рецепта за такава глазура, но искам тя да се втвърди хубаво и да е много гладка. Ще рисувам върху нея. Много съм се спекла, защото това е първият РД на децата и не искам да се изложа.

# 403
  • Мнения: 3 216
Пробвах още една от вашите торти. Ето и резултата http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1131030

labrex  много благодаря Blush

# 404
  • Мнения: 9 718
Тортата, която направих за днешния рожден ден на свекърва ми. Да е жива и здрава!!!

Общи условия

Активация на акаунт