Сватба 2018 - IV-та част

  • 43 840
  • 751
  •   2
Отговори
# 705
  • София, България
  • Мнения: 3 599
Мисля, че най-добре е предварително да се договори с управителя дали може или не може гостите да поръчват нещо различно от предложените на масата. На нас управителят ни предложи да ни пита сервитьора ако някой иска нещо различно, дали може. Ама си представям само как притърча сервитьора докато си танцувам да ме пита дали може да сервира.
Но е права sea, че трябва да има едни определени типове алкохол ,които се пият масово от българина - ракия, водка, уиски, бира и вино (лятото повече бяло се пие). Няма как да накарам 30 човека да си плащат водката, само защото не сме съобразили да заредим. Но пък и няма как да знам кой каква марка алкохол пие, за това поръчваме конкретна марка и това е. Няма да има отворена сметка при никакви положения.

# 706
  • Мнения: X
Да, интересно дали би имало случаи да има примерно дадена марка уиски на масата, но някой си е поръчвал допълнително от друга марка. Simple Smile))

Аз съм била на сватби, на които на младоженческата маса има уиски, а на останалите - не. Също съм виждала да се разрязва една хубава торта при ритуала, а на гостите да се сервират от онези най-евтините пастички. Тогава се чудех какво се е случило всъщност със разрязаната торта.

# 707
  • София, България
  • Мнения: 3 599
Е те точно това с тортата искам да избегна по всякакъв начин! Ама да ми искат по 7 лв. на парче за торта ми се струва нереално! То направо те подтикват да купиш торта за разрязване и друга за сервиране. Simple Smile Друг е върпосът,че една свестна сладкарница ще направи тортата за сервиране хубава и може и да не разберат гостите за това. Simple Smile

# 708
  • София
  • Мнения: 22 992
Purple при вас по го разбирам, щом безалкохолните са ви безплатни, то те най-много вървят, имат свободна консумация за децата, почти всякакъв алкохол. Измислили сте го общо взето.
Е, много ми е селско на младоженската маса да има някакъв алкохол, който да не се предлага на другите.

# 709
  • Мнения: X
Добре де, толкова ли е важно да е чаак толкова супер красива тортата? 7 лв. на парче е наистина много. Аз си признавам, че максимум 3,50 лв на парче бих дала. И ако не е чак приказно красива, ще го преживея някак. Важното е да е вкусна.
Иначе излиза, че едната торта ще ми излезе по-скъпа от ди джея.

# 710
  • София, България
  • Мнения: 3 599
Нашата торта изобщо не искам да е с "Уау" ефект! Искам я чисто шоколадова торта със сметана отвън и съвсееееем лек лилав акцент. Обаче независимо от това, отивайки в доказаните сладкарници, ти казват минимум 6,50 за парче, понеже е сватбена. Само една сладкарница предлага по 3.50 и най-вероятно от там ще поръчваме.Просто защото наистина не искам втора торта за рязане за гостите. Много ми е тъпо наистина. "Ще ви покажем една, ама вие ще ядете съвсем друга Sweat Smile

# 711
  • София
  • Мнения: 22 992
А в Чочко как вървят сватбените торти?

# 712
  • София, България
  • Мнения: 3 599
Точно в Чочко са към 3,50-4 лв. парчето, предполагам че цялата торта е до 400лв Simple Smile

# 713
  • Мнения: 120
Ние се договорихме с ресторанта в куверта изобщо да няма алкохол за сметка на повече вода и безалкохолни. Мисля, че не е лош вариант, при положение, че всеки може да прецени какво да пие от началото на вечерта.

Иначе за 110 човека взехме 25 литра уиски, 40 литра ракия, ще вземаме 50 литра вино и може би по една бира на човек. И шампанско за welcome drink.

# 714
  • София
  • Мнения: 22 992
Спокойно, много са им хубави тортите на тях. И сватбена съм яла тяхна, няма да сбъркате. Simple Smile

# 715
  • Мнения: 538
За бутониерите и аз много се чудих, понеже сватбената агенция, която сме избрали ни предлага бутониери от естествени цветя за 6-12 лева и гривни за шаферките, отново от естествени цветя за 6-8 лева. Вчера намерих една страничка във фейсбук, за изработване на покани, тейбъл карти, номера на маси и бутониери. Гривните за шаферките (най-скъпите) са по 1.80 лв., а тези най-обикновените (за гостите) са 0,50 ст. Не си струва да си троша нервите и времето, за да ги изработвам сама. Макар че обичам да се занимавам с такива нещица.
https://www.facebook.com/Svatbenipokaniigodejniaksesoari/

# 716
  • Мнения: 198
За алкохола и ние много го умувахме и накрая решихме да заложим на разнообразие, а не толкова на количество и въпреки това останаха много неща. Все още имам три кашона вино например, които не знам кога ще ги изпием Joy
Общо взето бяхме пресметнали по бутилка твърд алкохол на маса (водка, уиски, джин), една бутилка шампанско, четири бутилки ракия, 6 бири и по шест бутилки вино. От всичко остана (освен от ракията), но по мои наблюдения виното беше най-предпочитано, както и очаквахме.
Преценете какво пият гостите ви най-вече, за да вземете правилно решение Simple Smile
Другото, за което бих посъветвала е ако има възможност за обособен мокър бар, тъй като никога не се знае на коя маса какво ще се консумира най-много. Така сервитьорите могат да обслужват масите, според предпочитанията на съответните гости Simple Smile

# 717
  • Мнения: 6 306
Purple при вас по го разбирам, щом безалкохолните са ви безплатни, то те най-много вървят, имат свободна консумация за децата, почти всякакъв алкохол. Измислили сте го общо взето.
Е, много ми е селско на младоженската маса да има някакъв алкохол, който да не се предлага на другите.
Не са безплатни, а са включени неограничено в куверта. Grinning Сватбата на децата е в същия ресторант, в който е и Purple. Условията са му много добри.
Относно вида на менюто. Във въпросният ресторант се предлага три вида меню (три, четири и пет степенно) в различни вариации. Децата са се спрели на чети степенното: салата, предястие, основно и следястие.
Относно наблюдението на това какво и кога се сервира в повечето добри ресторанти си има персонален отговорник за тази цел.
В други случаи, където има избрана агенция, то координатора от същата има ангажимента да следи за тези неща. В никакъв случай, не е подходящо някой да занимава младоженците с тези организационни въпроси по време на тържеството.

# 718
  • София
  • Мнения: 22 992
Аз за поводи все от там вземам. 2015 г на сватбата на братовчедка ми си поръчаха сватбена торта от там, помня, че беше вкусна също.  Simple Smile

# 719
  • Мнения: 137
За алкохола и ние много го умувахме и накрая решихме да заложим на разнообразие, а не толкова на количество и въпреки това останаха много неща. Все още имам три кашона вино например, които не знам кога ще ги изпием Joy
Общо взето бяхме пресметнали по бутилка твърд алкохол на маса (водка, уиски, джин), една бутилка шампанско, четири бутилки ракия, 6 бири и по шест бутилки вино. От всичко остана (освен от ракията), но по мои наблюдения виното беше най-предпочитано, както и очаквахме.
Преценете какво пият гостите ви най-вече, за да вземете правилно решение Simple Smile
Другото, за което бих посъветвала е ако има възможност за обособен мокър бар, тъй като никога не се знае на коя маса какво ще се консумира най-много. Така сервитьорите могат да обслужват масите, според предпочитанията на съответните гости Simple Smile

Аз си мислих да направя едни менюта (по 1 на маса) и на тях да пише какъв алкохол се предлага и просто гостите да си кажат какво да им се донесе. Ще има резервни бутилки, ако някъде не стигне.

Общи условия

Активация на акаунт