Колко време трябва да се варят бланширани пипала на октопод?

  • 2 069
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5
Здравейте,

Днес купих бланширани пипала на октопод, но съвсем не знам колко време да ги варя. Anguished
Никъде не можах да намеря информация и съвсем не искам нито да ги ям недоварени, нито да ги преваря.Thinking
Моля за помощ!!! Stew
Благодаря! People BowTwo Hearts

# 1
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 202
попитай в темата за бързи въпроси и отговори. над твоята тема е.

# 2
# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 412
Трудна работа. Октопода е много капризен и да го превариш и да го оставиш суров е жилав. Пробвай го с нож, ако се реже лесно значи е готов, но пак е трудно. Гледал съм, че октопода като го хванат рибари го блъскат в скалите докато почне да се разпада за да е по-крехък.

# 4
  • Мнения: 13 805
В началото и мен ме беше страх но от две години вече купувам от рибните щандове и нямам проблем с обработката. Варят се 30-40 минути във вода с коркова тапа ( така изчетох в един блог). След това правя винегрет от зехтин лимонов сок и сухи подправки в блендер. Режа пипалата на парчета. Слагам в тава върху хартия за печене и намазвам с четка с винегрета. Слагам в фурната на 180 градуса до леко запичане. Децата си облизват пръстите.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 16:47 от _re_ge

# 5
  • Мнения: 8 951
Ние пък след като го сварим, го слагаме в тигана с връзка магданоз и чесън.
Става уникално.

Общи условия

Активация на акаунт