Коледа 2017

  • 135 026
  • 956
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 11 709
...
Мисля, че мога да помогна - https://natalyna.blogspot.cz/2015/12/blog-post_40.html

Голяма вкусотия! Peace

Голямо благодаря!  bouquet
Точно нещо такова си я представях рецептата.
Ще го пробвам задължително!
Не, не е това рецептата. Тази е много хубава , но е много по-различна, има белтъци, а в оригинала който се продава в Германия белтъци не присъстват.
Nussecken  с кайсиево сладко.  Ако има някой интерес ще я напиша в превод. Много е лесна. Не съм го правила този сладкиш , но съм го опитвала в Германия. Това е подобно на нашия слънчоглед, който се продава в сладкарницата " 100 г сладки". Превода е от германка, моята си приятелка.   Peace

# 436
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 835
Ако има някой интерес ще я напиша в превод.
Еее, това е грешен въпрос. Естествено, че имаме интерес. Аз може и адрес за доставка да дам - който иска да му дегустирам сладките.... Wink

Във Виена съм яла сладкиш - нещо като кекс с парченца плодове. Не помня как се казва, но много ми харесва. И е доста траен. Само по Коледа го пускат и то по пазарите. Домашно правен, в магазините не съм го виждала. Ако мога да намеря рецептата му, ще съм много доволна.

# 437
  • Мнения: 1 265
Мили дами - великолепни сте Flowers Bouquet Рецепти, рецепти......коя от коя по-вкусна.
Аз правих вчера торта по рецепта на Dara88  - Торта с шоколадов мус.  У дома я харесаха и биде речено: "...изхвърляш всички други рецепти и тази ще е за НГ". Дааа, ама аз и Гараш искам....мда.
Предлагам ви да я видите - много е лесна за правене, само чакането Ѝ е доста - около 12 часа. Но има фантастичен вкус - за които обича мусообразните кремове. Блат и отгоре много шосоладов мус.



* тази снимка е излязла много по-добре

# 438
  • София
  • Мнения: 11 709
sem,  получила се е,  chef но много лоши снимки пускаш напоследък,  нищо не мога добре да видя, добре че има и на разрязано парче.
 Nussecken
Скрит текст:
50 г масло , стайна температура
50 г маргарин , стайна температура
85 г захар, кристал
2 жълтъка
200 г брашно
щ. сол
ванилена захар - 1 пак.
ПЪЛНЕЖ ОТ БАДЕМИ/ЛЕШНИЦИ
300 г бадеми нарязани на пръчки или счукани на парченца
125 г захар, кристал„
125 г масло
50 г мед
100 г кайсиев конфитюр
200 г шоколад за потапяне
Фурна 175 градуса

В купата на миксер се разбива маслото, маргарина, солта, и захарта до крем. Един по един се добавят жълтъците, след това брашното на порции и ванилената захар. Оформя се грубо тесто, изважда се от купата и с ръце се оформя на топка. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30-40 мин за да стегне. След като е охладено достатъчно се разточва на правоъгълник 30/25 см, поставя се във формата в/у хартия и добре се попълват всички ъгли. Оставя се настрана.
В касерола се загрява маслото, мед, и захарта на умерен котлон към слаб, при непрекъснато разбъркване докато се разтопи захарта. Оставя се да кипне за 2-3 мин и се сваля от котлона. Добавят се и нарязаните бадеми/лешници. Охлажда се не повече от 15 мин.
Конфитюра се разбърква с  3 с. л. вода  , загрява се на умерен котлон. Разстила се в/у тестото във формата още докато е топъл , а отгоре внимателно се поставя плънката от бадеми и с палетната шпатула внимателно се разпределя навсякъде.
Пече се на 170-175 градуса около 30 мин или до хубаво златисто. Охлажда се напъно и след това се изважда от формата. Нарязва се на по-големи триъгълници, първо в диагонали , а след това пред тях. Разтопява се шоколада. Всеки триъгълник се потопява от всичките му  външни страни , около 1/2 см не  повече. Поставя се в/у хартия за да се стегне шоколада. Това е.
.

# 439
  • Мнения: 1 265
sem,  получила се е,  chef но много лоши снимки пускаш напоследък,  нищо не мога добре да видя, добре че има и на разрязано парче.

Марчева - снимките зависят от състоянието на ръцете ми ?! Когато имам болки и не мога да държа стабилно апарата.

# 440
  • София
  • Мнения: 11 709
sem,  получила се е,  chef но много лоши снимки пускаш напоследък,  нищо не мога добре да видя, добре че има и на разрязано парче.

Марчева - снимките зависят от състоянието на ръцете ми ?! Когато имам болки и не мога да държа стабилно апарата.
Разбирам, съжалявам!  Hug

# 441
  • Мнения: 6 031
...
Не, не е това рецептата. Тази е много хубава , но е много по-различна, има белтъци, а в оригинала който се продава в Германия белтъци не присъстват.
Nussecken  с кайсиево сладко.  Ако има някой интерес ще я напиша в превод. Много е лесна. Не съм го правила този сладкиш , но съм го опитвала в Германия. Това е подобно на нашия слънчоглед, който се продава в сладкарницата " 100 г сладки". Превода е от германка, моята си приятелка.   Peace

... Nussecken
Скрит текст:
50 г масло , стайна температура
50 г маргарин , стайна температура
85 г захар, кристал
2 жълтъка
200 г брашно
щ. сол
ванилена захар - 1 пак.
ПЪЛНЕЖ ОТ БАДЕМИ/ЛЕШНИЦИ
300 г бадеми нарязани на пръчки или счукани на парченца
125 г захар, кристал„
125 г масло
50 г мед
100 г кайсиев конфитюр
200 г шоколад за потапяне
Фурна 175 градуса

В купата на миксер се разбива маслото, маргарина, солта, и захарта до крем. Един по един се добавят жълтъците, след това брашното на порции и ванилената захар. Оформя се грубо тесто, изважда се от купата и с ръце се оформя на топка. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30-40 мин за да стегне. След като е охладено достатъчно се разточва на правоъгълник 30/25 см, поставя се във формата в/у хартия и добре се попълват всички ъгли. Оставя се настрана.
В касерола се загрява маслото, мед, и захарта на умерен котлон към слаб, при непрекъснато разбъркване докато се разтопи захарта. Оставя се да кипне за 2-3 мин и се сваля от котлона. Добавят се и нарязаните бадеми/лешници. Охлажда се не повече от 15 мин.
Конфитюра се разбърква с  3 с. л. вода  , загрява се на умерен котлон. Разстила се в/у тестото във формата още докато е топъл , а отгоре внимателно се поставя плънката от бадеми и с палетната шпатула внимателно се разпределя навсякъде.
Пече се на 170-175 градуса около 30 мин или до хубаво златисто. Охлажда се напъно и след това се изважда от формата. Нарязва се на по-големи триъгълници, първо в диагонали , а след това пред тях. Разтопява се шоколада. Всеки триъгълник се потопява от всичките му  външни страни , около 1/2 см не  повече. Поставя се в/у хартия за да се стегне шоколада. Това е.
.

marchеva14, благодаря ти за рецептата.
Явно има различни варианти или просто е различен сладкиш, защото това, което аз опитах беше с белтъци и орехи отгоре.
Ще пробвам и твоята рецепта. Simple Smile

# 442
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ако има някой интерес ще я напиша в превод.


Във Виена съм яла сладкиш - нещо като кекс с парченца плодове. Не помня как се казва, но много ми харесва. И е доста траен. Само по Коледа го пускат и то по пазарите. Домашно правен, в магазините не съм го виждала. Ако мога да намеря рецептата му, ще съм много доволна.
Аз имам една рецепта за виенски кекс,шправила съм го предси години. Ще напиша рецептата следобяд. Може пък да е той, подобен е на английския кекс.

# 443
  • Мнения: 5 998
А тази торта от sem със шоколадовия мус има ли я на първата страница с рецепта?

# 444
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 420
Хайде и аз да се отчета с двойна доза от меденките на Джема



и ванилени кравайчета

# 445
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Здравейте, миналата година виждах в темата едни шоколадови сладки, които преди печене се вдлъбваха с  объл предмет и след изпичане дупчицата се пълнеше с шоколадов ганаш. Някой да си спомня?

# 446
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Здравейте, миналата година виждах в темата едни шоколадови сладки, които преди печене се вдлъбваха с  объл предмет и след изпичане дупчицата се пълнеше с шоколадов ганаш. Някой да си спомня?
не съм сигурна, че е товано Туната пусна преди някоя и друга страница сладки с фъстъчено масло, които се пълнят с карамел, но вместо с карамел, може и с шок да се напълнят.

Но дали това търсите....

# 447
  • Мнения: 6 773
Здравейте, миналата година виждах в темата едни шоколадови сладки, които преди печене се вдлъбваха с  объл предмет и след изпичане дупчицата се пълнеше с шоколадов ганаш. Някой да си спомня?

Я виж дали това ще ти свърши работа.

# 448
  • Мнения: 39 356
Тъй като миналата седмица по Нова Тв. даваха рецепта за мини щолени, които потапяха в разтопено масло и после овалваха хубаво в пудра захар....ми възникна следния въпрос- Какво ще се получи ако направя меденки и ги потопя в масло и овалям в пудра захар? Някой дали ще може да предположи?

# 449
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Виенски плодов кекс

120 гр стафиди
150гр сушени фурми
150 гр сушени смокини
100 гр сушени кайсии
100 гр захаросани портокалови корички

За тестото:
170 гр маргарин
4 пакетчета бакпулвер
150 гр захар
4 яйца
150 гр брашно
щипка сол
1 ч.л канела
щипка настъргано индийско орехче
1/2 ч.л джинджифил
100 гр орехи

Глазура:
1 белтък
60 гр пудра захар

Прави се сместа като за маслен кекс, слагат се нарязаните плодове. Изсипва се в намазана и посипана със ситна захар продълговата форма за кекс.Пече се при 175- 200 градуса в предварително загрята фурна за 70 мин. Като се охлади се намазва с глазурата и се украсява с плодове.

Общи условия

Активация на акаунт