За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 424
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 13 327
Имам 2 пакета марципан, издирвам рецепти в какво да го вложа, но нищо не ме грабна, та ще съм благодарна за идеи.

# 721
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Сезонно актуално би било марципанов щолен. Wink

# 722
  • Мнения: 2 818
Онзи ден правих този сладкиш. Много се хареса.

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B5%D0%BC%D0%B5

# 723
  • Мнения: 5 133
chrissy,  i_peych,  Благодаря ви  bouquet
Какаото за известно време ни е забранено, но се надявам да не е за постоянно.
Благодарна съм, че ми пишеш за тази важна подробност с какво да заместя какаото, че щях да се усетя как нещо липсва, когато започна да го правя. Heart Eyes Hug
Запазвам си и двете рецепти  Hug
Аз какао от години не ползвам.Заменила съм го с брашно от рожков.

Това е чудесна идея  bouquet Много благодаря!
Откъде го купувате? От специализиран магазин ли само или го има по другите?

# 724
  • Мнения: 9 111
Имам 2 пакета марципан, издирвам рецепти в какво да го вложа, но нищо не ме грабна, та ще съм благодарна за идеи.

ето едни бисквитки за 100 г марципан Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2013/12/blog-post_14.html

# 725
  • Мнения: 5 742
marchеva14, може ли рецептата за "Богат сладкиш с шоколад и много орехи", които си показала в другата тема. В Готвача не я намирам.

# 726
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
марципанът обогатява вкуса на ябълковия щрудел.
късам на парченца и разпределям в плънката.

# 727
  • София
  • Мнения: 11 721
marchеva14, може ли рецептата за "Богат сладкиш с шоколад и много орехи", които си показала в другата тема. В Готвача не я намирам.
Може, но не са качили все още рецептата, след това ще ти я пусна. Имай предвид , че това е една голяма ореховка в правоъгълна форма.

# 728
  • Мнения: 13 327
Благодаря Пепчо, единия пакет заминава на бисквити, а сега ми хрумна идейка с нещо да го объркам и да направя другия на бонбони, някой правил ли е такова нещо.

# 729
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Агнешко месо как мога да сготвя, освен в гювеч със зеленчуци или с картофки?
Парчето е 2кг от тези с големия кокал, половината ще замразя за друго ядене, искам да сготвя другата 1/2.

Чувала съм за агнешки кюфтенца, но нямам мелничка за месо, а само робот. Никога не съм яла обаче, нито дори виждала.

# 730
  • Мнения: 6 004
Става ли за печене?

# 731
  • Мнения: 9 111
изпечи го. Направи му замазка Simple Smile от любими подправки с червен пипер и брашно, да не съхне по време на печенето. Завий с фолио все пак, или в плик. Ако искаш с "гарнитура" булгур и сушени домати. Нещо такова http://pep-4o.blogspot.bg/2017/04/blog-post.html На ниска Т, дълго време, да се разпада от кокала.

# 732
  • София
  • Мнения: 11 721
marchеva14, може ли рецептата за "Богат сладкиш с шоколад и много орехи", които си показала в другата тема. В Готвача не я намирам.
Може, но не са качили все още рецептата, след това ще ти я пусна. Имай предвид , че това е една голяма ореховка в правоъгълна форма.

http://recepti.gotvach.bg/r-85020-Голяма_ореховка_с_шоколад

# 733
  • Пловдив
  • Мнения: 40 809
Момичета,питах в другата тема,ама никой не казва  Grinning Контра филето колко дълго може да стои в сол?ММ чел рецепта за кайзер пастърма и там престоявало 2 седм.  Thinking

# 734
  • Мнения: 9 111
и после да подари филето на този, дето го е писал Simple Smile 2 седмици е много време и ще стане пресолено , личен опит с едни филета, които нямаше как да бъдат иначе съхранявани, докато се приберем - това месо е сухо. После го готвих с боб само Simple Smile . Ако някой се обосновава на това, че еленския бут престоява зарит в сол, онова е бял бут, много месо е и по месото се оставя 1-2 см. сланина, за да задържа влагата му все пак вътре; да не излиза в солта. 48 часа са достатъчни. http://pep-4o.blogspot.bg/2012/03/sdf.html

Общи условия

Активация на акаунт