Сирене Рикота

  • 7 403
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 917
Моля да ми предложите изпитани рецепти със сирене Рикота.

# 1
  • Мнения: 1 316
Любим -  Шоколадово-портокалов терин
https://nashiterecepti.com/recipes/shokoladovo-portokalov-terin-1
Бързо, лесно и многооо вкусно !

# 2
  • MI
  • Мнения: 11 803
Моля да ми предложите изпитани рецепти със сирене Рикота.
Колко и каква имаш? В смисъл, че има голяма разлика между индустриалната такава и наистина добрата. Съответно могат да се ползват за различни рецепти. От краве, овче или козе сирене?
Като цяло мисли за рикотата като за по-специална извара. Може да се направи всичко - от кюфтенца от рикота, през паста срикота (със или без доматен сос), всякакви солени торти, много сладкиши. Ако е индустриална рикота тип тези, които продават в суперите в България, бих ти препоръчала някаква солена торта, с маслено тесто обикновено се прави, а пълнежът отгоре е в комбинация с всякакви зелении, рикота, яйце и пармиджано. Това е най-простия вариант.

# 3
# 4
  • София
  • Мнения: 1 626
Мой любим продукт е рикотата и има страшно много рецепти, които могат да се приготвят с нея.
Много благ и кремообразен продукт и не е тежък за готвене и ядене Simple Smile
Едно от любимите ми ястия с рикота без съмнение са Канелони със спанак и рикота.



продукти за 4 порции:
250 г канелони, 250 г спанак, 300 г рикота, 60 г пармезан, 1/2 л. сос бешамел, 3 с.л. зехтин,
10 г масло, салвия, сол и индийско орехче.
Рецепта: Бешамелът (1/2 л.) леко се охлажда и се изсипва в купа. Добавят се 40 г пармезан и се разбърква. Спанакът (250 г) се сварява и се нарязва на ситно, изпържва се в зехтин с лист салвия за 2-3 минути, посолява се и се охлажда. В купата се добавят сиренето рикота (300 г), останалият пармезан, спанакът и малко индийско орехче. Разбърква се. С приготвения пълнеж се напълват канелоните. Намазва се форма за печене с масло и в нея се изсипва половината бешамел. Нареждат се канелоните и се заливат с останалия бешамел. Може да се поръсят с пармезан и се пекат 25 минути при 220 градуса, докато се зачервят.

Бързо, лесно и много вкусно !

# 5
  • Мнения: 1 917
Любим -  Шоколадово-портокалов терин
https://nashiterecepti.com/recipes/shokoladovo-portokalov-terin-1
Бързо, лесно и многооо вкусно !

Благодаря, doroty3! Изглежда много добре и непременно ще го пробвам!

# 6
  • Мнения: 1 917

Супер! Особено разядката, много ще се хареса на мъжът ми.

# 7
  • Мнения: 1 917
Мой любим продукт е рикотата и има страшно много рецепти, които могат да се приготвят с нея.
Много благ и кремообразен продукт и не е тежък за готвене и ядене Simple Smile
Едно от любимите ми ястия с рикота без съмнение са Канелони със спанак и рикота.

Скрит текст:


продукти за 4 порции:
250 г канелони, 250 г спанак, 300 г рикота, 60 г пармезан, 1/2 л. сос бешамел, 3 с.л. зехтин,
10 г масло, салвия, сол и индийско орехче.
Рецепта: Бешамелът (1/2 л.) леко се охлажда и се изсипва в купа. Добавят се 40 г пармезан и се разбърква. Спанакът (250 г) се сварява и се нарязва на ситно, изпържва се в зехтин с лист салвия за 2-3 минути, посолява се и се охлажда. В купата се добавят сиренето рикота (300 г), останалият пармезан, спанакът и малко индийско орехче. Разбърква се. С приготвения пълнеж се напълват канелоните. Намазва се форма за печене с масло и в нея се изсипва половината бешамел. Нареждат се канелоните и се заливат с останалия бешамел. Може да се поръсят с пармезан и се пекат 25 минути при 220 градуса, докато се зачервят.

Бързо, лесно и много вкусно !

Благодаря! Обичам всякакви разновидности на италианската паста и това също ще го пробвам.

# 8
  • Мнения: 5 349
Аз правя тиро, като го обогатявам с рикота:
 - майонеза
 - извара
 - сирене бяло саламурено ( с козе става уникално)
 - рикота
 - силно наситнени една-две люти чушки.

Фантастична разядка. Може да пълните домат, да се яде чисто с маслинка отгоре, да се поръси с орехи. Моите си топят в нея пилешките хапки и панирания кашкавал дори.

Общи условия

Активация на акаунт