Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 23

  • 27 134
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 16 174
Elita85, aз ползвам безплатното приложение Carb Manager  (https://www.carbmanager.com/)

# 751
  • София
  • Мнения: 4 878
Алина, това конско как го печеш?  То не е ли жилаво? Не трябва ли да се вари?

Жилаво е. Варя го, но съм чела рецепти и за печено, ама не съм посмяла за сега да пробвам....
Моето куче е с алергии и 3 месеца го храних с конско. Два пъти пробвах да пека, но става ужасно сухо. Варено става супер, чак ми се искаше да хапна и аз, но не успях да преодолея себе си за да пробвам.

Ама що да преодолееш себе си. Конското е най-чистото и полезно месо. Котката ми освен паучовете и консервите си, яде единствено конско и варени яйца. До никаква друга човешка храна не се докосва...

От морално-етични съображения, естествено. Все пак, конят не е прасе, а благородно животно.
Аз също никога не бих яла конско.

# 752
  • София
  • Мнения: 4 714
Момичета, и тук да попитам : Става ли запеканката в лидл за НВ хранене?
Въобще имате ли представа за готовите храни? Какви калории, колко и т.н?

# 753
  • Мнения: 4 042
За НВ хранене гледаш въглехидратите в съдържанието, не толкова калориите. Нямам представа каква е тази запеканка. Ако е с до 10 на 100 грама В за мен става. 150 грама една порция, 15 гр въглехидрати, ако съм с 50 лимит за деня става. Ако съм на 100 грама, което не е много НВ, но пак бива, съответно до 20 на 100 ако е запеканката, пак става. Ако е с картофи, брашно, нишесте, захар - не става, хич не ги гледам въглехидратите в този случай. Та така, гледаш да се вместиш в някакво количество въглехидрати на ден. Като е хубаво да са разпределени между храненията. Не примерно 2 хранения месо, яйца, на третото всички въглехидрати за деня. Ще има скок на захарта и инсулина.

# 754
  • Мнения: 18 542
Все пак, конят не е прасе, а благородно животно.
Аз също никога не бих яла конско.
Скрупули. Конското е много добро на суджуци.  Laughing

MayyaI, не знам на тези запеканки какъв им е случая, но готовите храни са кофти. Приготвяни са с растителни олиа, често рапица и изобщо не са препоръчителни за редовна консумация.

# 755
  • София
  • Мнения: 4 714
На мен ми е абсолютно неясно:
Тук пище това, ама дали е това, което се продава в Била?
Скрит текст:
]"Задушете спанакът с една скилидка чесън, нарязан на ситно. Добавете му и малко масло, докато се задушава. Когато спанакът намали обемът си, махнете тигана от котлона.
Натрошете сиренето. Разбъркайте го с яйцата.
Сложете сиренето с яйцата в тавичка. Прибавете спанакът. Овкусете със сол и черен пипер. Капнете малко олио или сложете два-три резена масло.
Отгоре, поръсете с настърган кашкавал и сложете тавичката във фурната. Печете на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи.
https://gotvacha.com/recipe-items/zapekanka-sas-spanak-sirene-i-yaytsa/

Миоки, благодаря! И аз имах подобни съмнения.
Много жалко, ама така да не ми се готви ... Wink

# 756
  • Мнения: 4 042
Тази рецепта е ок, ама какво се продава в Лидл/Била не мога да кажа. Четем етикети Simple Smile Понякога такива работи излизат на такива неочаквани места. Моцарела с нишесте примерно. А захар под различни форми - къде ли не...

# 757
  • Мнения: 27 432
Не е нужно да се яде бри, чедър и сметана "в големи количества". Stuck Out Tongue Winking Eye Досега не съм изяла примерно 100 гр бри наведнъж Grinning При сметаните също имам някакъв лимит.
Миоки, тамън щях да се оплаквам по повод едни пилешки панирани хапки. Joy То бива боклук, очаквах множество добавки, но като видях състава..... 20% механично отделено "пилешко" месо, кожа, разни нишестета и добавки...ама, моля ви се, поне 20 -те % месо да бяха обединени с кожите и поне привидно да пише ...примерно: 50% "месо (месо, кожа, ала бала.. .". Излагат се, дори не се опитват поне привидно да изглежда, че има повече от 20%. Дадох на дребната да прочете и реакцията и беше "бляк, тези са луди!" Joy Това в Т-Маркет. Промоция малко над 2 лв, редовната цена е 3 лв. 500 гр от които "месо"- МОМ- е нищожни100 гр. А за 4 лв купих 650 гр обезкостен пилешки бут и ще стане една голяма тава с панирано пилешко...и без дъъълъг списък с гадости Grinning

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 22:04 от dolce miele

# 758
  • Мнения: 1 976
Хмм дайте идеи с какво да си направя "хлебчета" за бургери. Става ли от крема сирене с нещо? Защото с кокосовото брашно ми е отврат меко казано...

# 759
  • София
  • Мнения: 4 714
Скрит текст:
Тази рецепта е ок, ама какво се продава в Лидл/Била не мога да кажа
. Четем етикети Simple Smile Понякога т
Скрит текст:
акива работи излизат на такива неочаквани места. Моцарела с нишесте примерно. А захар под различни форми - къде ли не...

Аз много чета, ама... кой да ми каже какво има. Пример: имам познат във голяма
Скрит текст:
Т- маркет
и ми казва че в "домати, чушки и яйца", яйца няма, има яйчен прах и то с много Е-та, иначе няма да издържат.
Та, затова попитах тук, хич не ми се готви за 3-ма различни човека, ама както и да е. Hug

# 760
  • София
  • Мнения: 16 174
Мая, аз лесно реших проблема с "уставното" (т.е. НВ ВМХ) готвене: пека 1-2 пъти в седмицата по-голямо количество месо накуп, и вечер само менкаме с какви салати да го ядем. За малкия (ненуждаещ се от уставна храна) си има плодове и шоколад в сладкия шкаф, за нас - останалото Simple Smile.

Аз лично мразя пилешко, обаче не мога само телешко (което обичам) да готвя, та пека месата с терияки сос, пушен сос, с една дума, придавам им вкус и всички ядат с удоволствие.

# 761
  • Мнения: 5 459
И аз мразя пилешко, обаче започнах да го похапвам, ама го готвя с много зеленчуци, че да го скрия.
Шарки, свинско не ядеш ли, или те е страх от чумата.
Моят мъж, пожарникар, тази седмица, заедно с колегите си умъртви сума прасета с пяна, болни от чума. Това съвсем противоречи на етиката му, защото е вегетарианец и не ми се мисли как се чувства....

# 762
  • София
  • Мнения: 4 714
Blagodarq ти , Sharky*
Аз точно за сина ни се интересувах, нещо го е обхванала мания за ВМХ. За мен не е така, ама тийн, на туй отгоре далеч сравнително, какво да го правиш..

# 763

Общи условия

Активация на акаунт