Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

  • 34 032
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • BG
  • Мнения: 4 456
По повод на бъбречните проблеми - съвсем не са само камъните. Аз имам периодични проблеми от преди много години и не искам да минавам в кетоза, защото не искам да мина на диализа.
С 50гр. ВХ на ден нали не се минава? Четох. че ако паднат под 20, тогава става, защото и аз не искам да минавам в кетоза.

# 76
  • Мнения: 31 556
Еми, хубаво е човек да се лигави.
Но нямах избор. Не ми се ядеше в 12 през нощта.

Редактирах в точка пет за реф. стойностите.

Оф, скоро трябва и други неща да редактирам. Тамън сега ще съм в болнични. Дано намеря време  Laughing

Скрит текст:
А в събота ще съгреша в Неделя с оназ новата червена торта.  Blush

# 77
  • пак там
  • Мнения: 2 885
И аз. Simple Smile Ама с друга.  С мнооого йогурт и малини!

# 78
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 005
елора, силно надценена е Wink

# 79
  • Мнения: 31 556
Абе аз да се почеша и да се кротна  Mr. Green

# 80
  • Мнения: 4 042
По повод на бъбречните проблеми - съвсем не са само камъните. Аз имам периодични проблеми от преди много години и не искам да минавам в кетоза, защото не искам да мина на диализа.
С 50гр. ВХ на ден нали не се минава? Четох. че ако паднат под 20, тогава става, защото и аз не искам да минавам в кетоза.
До 30 бях аз в кетоза няколко месеца, като броях общите въглехидрати. На 50 като минах определено кетозата приключи, но и отслабването почти спря. Няма шанс на 50 да си в кетоза, споко.

# 81
  • София
  • Мнения: 11 463
Елора, моите я пробваха преди няколко седмици на моя РД, не става казаха. Изглежда супер иначе, а като си решила да я пробваш - поне да те успокоя, че май не е сладка като цяло.

# 82
  • Мнения: 7 856
Четя ви и се чудя как налитате на торти и сладкиши, по които никога не съм си падала. Но ми хрумна някаква фантазия, която би трябвала да е вкусна, и да е почти режимна, без захар и брашно. Няма да е висока като стандартна торта.
Блат - кокосови стърготини или кокосово брашно и яйца - нещо като кокосова палачинка, печена или пържена.
Върху нея наредени измити и добре просушени ягоди. Вместо крем -добре разбита с миксер животинска сметана мин. 30% масленост. Би трябвало да може да се разбие и без захар.
Дори и аз може да пробвам малко количество от това в края на седмицата.

# 83
  • Мнения: 31 556
Това може и да се пробва Grinning

# 84
  • Мнения: 12 612
О, дори и на някой като мен, дето никога не е бил голям фен на сладкишите, се случва да му се дояде нещо такова, обикновено точно определено нещо, не просто каквото и да е сладко. Точно защото е много рядко, не го смятам за проблем и ако пък толкова ми се прияде, ще хапна. Веднъж. И то ако не ми мине меракът, докато се наканя да си направя каквото там съм наумила Grinning Нещо сладко, което не е домашно приготвено, доста по-трудно ме изкушава, почти няма шанс.
Торти от сладкарница наистина са ми ужасно сладки, те и преди не ми харесваха кой знае колко. По рождени дни са ме гледали странно като кажа че не ми се яде от тортата хич или да ми сложат съвсем мъничко там колкото да я опитам, буквално 1-2 хапки. Ами много ми идваше цяло парче торта, то много сладко, много нещо...
Черния шоколад не го слагам в сметката, говоря за поне 80 и няколко процента какао. От него хапвам от време на време, но дори това не е защото е "сладко" (той и не е), а защото ми харесва точно такъв горчив шоколад.

Такава що-годе режимна импровизация сигурно би станала добре с 2-3 режимни гофрети една върху друга и там плод и още нещо по тях, ей го на - тортичка, за който толкова иска. Ако има в тях и малко ванилия или нещо от сорта, съвсем ще го докарат. Аз си ги ям с масло и/или сирене, винаги соленото ми е било слабост.

# 85
  • Мнения: 18 542
Аз съм пробвала с боровинки и черен шоколад подобна "торта". И краве масло сложих да е по-сочно Според моя вкус, не става Laughing Тези "блатове" или палачинки с кокосово или бадемово брашно са пълна скръб.

# 86
  • Мнения: 12 612
А, някои ги харесват, аз торта не търся така или иначе и не знам ако се и "накваси" това нещо на какво ще прилича. Палачинки и гофрети и преди не ги ядях особено със сладко, на мен ми дай сиренце и съм щастлива Grinning

# 87
  • Мнения: 18 542
Тия палачинки с режимни брашна стават едни сухи, хич не ми харесват. Така ми стоят и двата вида брашна. Никой вкъщи не ги одобри.

# 88
  • София
  • Мнения: 12 374
Завиждам в черно на всички, които пишете, че сладкото не ви вълнува Frowning1

# 89
  • Мнения: 27 432
Есента правих почти режимна торта и изобщо не беше пълна скръб. По рецептата за ленения хляб я правих (само с ленено брашно), добавих натрошен тъмен шоколад, какао, ванилия, малко кафява захар. Сиропирах само с мляко разредено с вода. Кремът беше от бита сметана (животинска), заквасена сметана, сладкарска извара от Лидъл, ванилия, какао (май в него изобщо не добавих кафява захар). Украсих с боровинки и касис (те киселееха, но беше добре, с ягоди би било по-сладко). Всички вкъщи питаха за още и изобщо не разбраха, че тортата е без брашно или почти без захар. Sunglasses Правила съм и ленен сладкиш- с добавка на какао или шоколад, кокосови стърготини, ванилия и глазура от разтопен шоколад 81%.
Палачинки хубави на вкус и сочни стават с яйце и сладкарска извара от Лидъл (ок. 30 гр на 1 яйце). Но се пекат по-бавно на тигана. Харесвам ги със солена плънка. И кокосовите палачинки харесвам, макар и по-сухи (1 яйце, 1 с. л. кокосово брашно)- обаче те ми сладнят със солените плънки и затова ги ям само с масло и капучино.

Общи условия

Активация на акаунт