За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 314
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 4 859
Ясно,Благодаря ви много Hug bouquet
Значи освен почистването,друг плюс не виждам,а на нас и без това ни е тясна кухнята.

# 721
  • Пловдив
  • Мнения: 1 373
Да,почистването е в миялната,но заема цялата долна кошница.Имам и грил тиган,който заема много по-малко място в миялната,но след него чистя котлоните и около котлоните(няма "пълно щастие").Но скарата е по-голяма и за по-кратко време се приготвя по-голямо количество храна...

# 722
  • София
  • Мнения: 11 702
Препоръчайте ми сметана за разбиване, с която няма  фалове.
Искам да я смеся с маскарпоне и кондензирано мляко. Кое към кое да добавям също?
Ползвам всяка сметана на която пише 35-36%, най-добрата е тази от руските магазини, при нея грешка няма , купувам винаги около 3-5 шишета, тя е по 250 мл и я държа в хладилник, има дълъг срок на годност, също така и оттам купувам закв. сметана която е 25 % - няма такова удоволствие също така на Elle&Vire - много е добра. Също има една сръбска, ако не се лъжа, също е 35 % и е много добра, разбива се чудесно, също и на Meggle не е елоша,  и накрая тази от Лидл която уж пише че е 30% ама не винаги добре се разбива и е малко като вода, прекалено течна е.

# 723
  • Мнения: 17 986
Нямаме руски магазини за жалост

# 724
  • Мнения: 9 524
каква е цената на руската сметана и какво съдържа? аз веднъж гледах една заквасена, беше с отвратителен състав.

# 725
  • София
  • Мнения: 11 702
каква е цената на руската сметана и какво съдържа? аз веднъж гледах една заквасена, беше с отвратителен състав.
Не зная какво си гледала, но си е просто  истинска сметана, мазнини -  35 % и някакви наситени мастни киселини - 20 % , въглехидрати - 3 г, белтък - 2.2 г , това е едно нищо, става въпрос за сметана за разбиване, пред френската която има 4 Е-та,  това е. Цена около 3.5 лв за 250 г
Допълвам - заквасената сметана Е-та няма

# 726
  • Мнения: 9 524
коя заквасена?
заквасената сметана, която гледах аз в берьозка, има не само е-та, ами гуми гуари и сума тъпотии. но там не е само една сметана де.

# 727
  • София
  • Мнения: 11 702
коя заквасена?
заквасената сметана, която гледах аз в берьозка, има не само е-та, ами гуми гуари и сума тъпотии. но там не е само една сметана де.
Тази която е 25% , не ме притеснява.

# 728
  • Мнения: 11 984
Ще правя зелеви сърми с листа от прясно зеле, как се подготвят листата. Моля, за съвет.

# 729
  • Мнения: 9 107
Бланширай във вода с лимонов сок и сол.  И изрежи дебелите жилки после

# 730
  • София
  • Мнения: 11 702
Ще правя зелеви сърми с листа от прясно зеле, как се подготвят листата. Моля, за съвет.
Трябва да имаш не много голяма зелка, отстраняваш кочана, така по дълбочко, поставяш в голяма тенджера с достатъчно подсолена вода и след като заври водата изчакваш горните листа да променят цвета си, отстраняваш ги настрана, следват долните, пак ги отстраняваш настрана, следват третите по ред и така до края на зелката, играчка  си е, няма повече да си го причиня, направо изгубих време, ама това съм  си аз.  Peace Охлаждаш ги, махаш следната им част с дебелата жилка и навиваш сармите с плънката, подреждаш ги, там вода, мазнина и половин лимон за вкус. Вариш до готовност, аз ги сварявам в тенджера под налягане за 25-30 мин. Хубави са, ама не съвсем.
С Пепи заедно сме писали, Пепи, здравей!! Hug

# 731
  • Мнения: 11 984
Благодаря за бързите отговори! bouquet
Но май ще извадя два буркана с листа от киселото зеле и ще свия и няма да ям / заради солта/.  Flutter

# 732
  • Русе
  • Мнения: 5 204
Скрит текст:
Ще правя зелеви сърми с листа от прясно зеле, как се подготвят листата. Моля, за съвет.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post.html

# 733
  • Sofia
  • Мнения: 26 376
Благодаря за бързите отговори! bouquet
Но май ще извадя два буркана с листа от киселото зеле и ще свия и няма да ям / заради солта/.  Flutter
Защо няма да хапваш?Няма да слагаш сол в плънката и няма да са солени сармите.

# 734
  • Мнения: 39 313
А може да накиснеш киселото зеле във вода, за да се обезсоли.

Общи условия

Активация на акаунт