винен кебап- споделете

  • 24 987
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 645
мъжът ми страшно обича винен кебап
споделете вашите любими рецепти
аз лично го правя така

Винен кебап с пилешко месо


ПРОДУКТИ:
пилешко месо
лук
чесън
моркови
дафинов лист
сол
черен пипер
червен пипер
1 с.л брашно


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме много лук нарязан на едро, прибавяме моркови на колелца по ваша преценка (не много). Месото нарязваме на ситно на малки парчета и прибавяме към лука и морковите. Заливате с вода да покрие. Прибавяте 3-4 листенца дафинов лист, няколко зърна черен пипер, 1 чаша (ракиена) вино и чесън ( изчистен). Прибавяте 1 с.л червен пипер. След като се приготви ястието към 1 с.л брашно прибавяте студена вода, за да не стане на топченца и правите застройка. Ястието се приготвя много бързо и е много вкусно.
Сервирайте го с гарнитура от ориз или картофено пюре.

# 1
  • Мнения: 547
И аз го правя по подобен начин, с тази разлика, че първо запържвам месото, после добавям лука да се запържи и да омекне малко и той. Нататък е същото. И не слагам дафинов лист, а малко чубрица.
Ако правя кебапа със свинско, не слагам чесън.
Накрая винаги добавям и малко доматен сок + магданоз.
Ами това е Simple Smile

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Аз го готвя със свинско ( врат без кост ).

Та значи :
 Arrow  св. врат
 Arrow  лук
 Arrow  морков
 Arrow  бяло вино
 Arrow червен пип.
 Arrow черен пип.
 Arrow дафинов лист

Месото сварявам за 20 минути. Запържвам морковите за кратко , след това добавям лука и здушавам малко , после месото нарязано на хапки , сол , пиперите , даф. лист и бульон от предварително свареното месо . Варя още 25 минути , като 10 мин. преди края добавям малко брашно разтворено в 1каф. чаша ( или 100гр) бяло вино.
Сервирам също с ориз - пилаф или карт. пюре . Simple Smile

# 3
  • Мнения: 455
Eto o6te edna retzepta.
Az izpolzvam svinsko meso,koeto nariazvam na hapki i zadu6avam.Kam tova pribaviam luk,malko  voda i maznina.Ostaviam da kotlona,dokato se svari mesoto.Sled tova pribaviam okolo polovin 4a6a 4erveno vino,3-4 lista dafinov list,niakolko zrantza 4eren piper.Ako e riadka smestta,1 lajitza bra6no,raztvoreno vav voda.Dobar apetit!

# 4
  • Мнения: 1 215
Аз готвя по тази рецепта с говеждо месо и гарнирам с топка сварен бял ориз. Резултатът винаги е страхотен.

Винен кебап
българска кухня / основни ястия с месо

ПОРЦИИ: 5

ПРОДУКТИ:
телешко (говеждо или свинско) месо от ябълката, бута, шола или плешката 1 кг
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша)
кромид лук 250 г (4-5 глави)
моркови 50 г (1 бр.)
целина 30 г (1/2 глава)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
вино 200 мл (1 чаена чаша)
дафинов лист 1-2 бр.
черен пипер 5-6 зърна
сол
магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

ИЗТОЧНИК: "Българска национална кухня", Земиздат, София-1978

# 5
  • Мнения: 273
Винен кебап Grinning
Продукти:
Месо 800 гр.
олио 100 гр.
глава лук
1 лъжица брашно
100 гр. червено вино
30 гр. доматено пюре
сол, черен пипер, дафинов лист
1/2 връзка магданоз

Месото се нарязва на дребни парчета и се поставя в подходящ съд със сгорещеното олио.Пържи се до зачервяване. Прибавя се нарязания лук и се запържва, след това брашното, червения пипер, доматеното пюре и накрая се залива с виното и топла вода. Прибавят се солта, черния пипер и дафиновия лист. Ври на тих огън, докато месото омекне.

Сервира се с гарнитура по желание: ориз, пюре от картофи и др. Wink

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
телешко месо, 7-8 глави лук, 2 моркова, дафионв лист, вино, доматено пюре, червен пипер зехтин и вода

Общи условия

Активация на акаунт