Агнешко с медено-джинджифилов сос!
Необходими продукти:
Обезкостена агнешко плешка - около 600 гр.
За маринатата:
6 бр. сини сливи
1 ч.л оцет
2 с.л. соев сос
2 с.л. нишесте
1/4 ч.л. сусамово олио
За соса:
2 ч.л. мед
1/2 чаша бяло сухо вино
1/2 ч.л. джинджифил (смлян)
2 с.л. соев сос
1 ч.л ябълков оцет(или оризов)
1-2 щипки захар
1 с.л. нишесте
1/4 ч.л. сусамово олио
1 чаша ориз сварен за канапе от ориз.
Месото се накисва в маринатата поне за половин час, може и повече. След това се пържи на части във фритюрник (дълбоко пържене), като преди това се слага в силно загрято оли за 1-2 мин.
Отделно се приготвя соса и изпърженото вече месо се слага вътре, разбърква се хубаво за да си пусне аромата. Сервира се върху канапе от сварен ориз.
В неделя ще ви кажа дали е станало вкусно . Добър апетит!!!