Ето какво ще правя за Великден тази година. Не съм го правила досега, но звучи вкусно и реших да го споделя с вас Hug

Агнешко с медено-джинджифилов сос!


Необходими продукти:
Обезкостена агнешко плешка - около 600 гр.

За маринатата:

6 бр. сини сливи
1 ч.л оцет
2 с.л. соев сос
2 с.л. нишесте
1/4 ч.л. сусамово олио

За соса:
2 ч.л. мед
1/2 чаша бяло сухо вино
1/2 ч.л. джинджифил (смлян)
2 с.л. соев сос
1 ч.л ябълков оцет(или оризов)
1-2 щипки захар
1 с.л. нишесте
1/4 ч.л. сусамово олио

1 чаша ориз сварен за канапе от ориз.


Месото се накисва в маринатата поне за половин час, може и повече. След това се пържи на части във фритюрник (дълбоко пържене), като преди това се слага в силно загрято оли за 1-2 мин.

Отделно се приготвя соса и изпърженото вече месо се слага вътре, разбърква се хубаво  за да си пусне аромата. Сервира се върху канапе от сварен ориз.

В неделя ще ви кажа дали е станало вкусно  chef. Добър апетит!!!

Последна редакция: ср, 19 апр 2006, 10:57 от Lilly