Македонска питка
ПРОДУКТИ;800гр.брашно,400-500мл.вода,120мл.олио,100гр.захар,40гр,пудра захар,60гр.орехови ядки,50гр.стафиди,1чаена лъжичка сода бикарбонат,1/2 чаена лъжичка канела,3-4 зърна карамфил,настъргана кора от 1/2 лимон,1/2 чаена лъжичка сол,15мл. ром.
Към двойно пресятото брашно се прибавят содата,солта,настърганата лимонова кора и счуканият карамфил.Сместа се изсипва в тава,прави се кладенче,в което се слагат захарта,по-голямата част от олиото и вода.След доброто разбъркване се прибавят почистените,измити,оцедени,поръсени с ром и оваляни в брашно стафиди и нарязаните орехови ядки.Готовата смес се изсипва в намазана с олио тава и се пече в умерена фурна до готовност.Сервира се поръсена с пудра захар,размесена с канела.
Освен питата пържа и риба.
Очаквам и вашите предложения