Брашно за кузунаци?

  • 875
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 262
Докато бях в чужбинско се научих да правя кузунаци и те бяха доста вкусни.
Миналата година, като се прибрахме, реших да се пробвам, нещо не се получиха. Май брашното ми беше лошо.
Сега, като идва Великден, реших да се пробвам пак.
Кажете ми вие какво брашно използвате и каква мая!
Благодаря!

Последна редакция: чт, 23 мар 2006, 11:37 от aterg

# 1
  • Мнения: 1 708
Има брашно тип 400(изключително бяло),което взимам за питки,козунаци и т.н и стават просто невероятни. Peace
Козунак правя с прясна мая(турска) Simple Smile

# 2
  • Мнения: 9 894
мда, и брашното се пресява, ако не те мързи - два пъти.

# 3
  • Мнения: 262
мда, и брашното се пресява, ако не те мързи - два пъти.

Не ме мързи. За да блесна съм готова на всичко. Че как съм се хвалила са тези кузунаци.... Ама за резил станах Embarassed

# 4
  • Мнения: 380
За козунаците използвам универсалното брашно на Ола /в синя опаковка/ и сухата мая на Dr. Oetker. До сега винаги са ми ставали чудесни. По магазините от няколко години, преди Великден пускат брашно за козунаци, но дали е добро... newsm78

# 5
  • Мнения: 372
  А аз съм доволна от брашното на СофияМел за козунаци.

# 6
  • Мнения: 3 091
купувам най-обикновено брашно, но и аз го пресявам... мая - жива, турска. купувам я от Рамстор.

Общи условия

Активация на акаунт