Голяма манджа с две гърди

  • 621
  • 6
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 704
 Mr. Green Имам само две гърди  Mr. Green пилешки при това Mr. Green
дайте рецепта за нещо голямо  Mr. Green

# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 714
Може би нещо с много сос и гарнитури - пон едва вида.
За вкъщи или за посрещане на гости?
Може да направиш кавърма в гювечета и да сервираш с ориз или с картофено пюре.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 704
за вкъщи си е. със сос е по-добрият вариант,в смисъл-манджичка.
Колебаех се да ги направя като картофена яхния с мерджелеещи се пилешки късчета,но нещо не ме съблазнява.Или пък като китайски ориз с зеленчуци,но той е "сухо" ястие .
правила ли си кавърма в гювечета? аз ще потърся из фурума и нета,но и ти кажи как, моля те.

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 9 213
Вкръга на майтапа- каквото и да решиш да сготвиш,слагай много сол.Ще видиш как ще стигне за всички,че и ще остане. Laughing Laughing Laughing

# 4
  • Мнения: 672
Ако са по-сочни гърдите можеш да ги нареш на тънки филийки. Начукваш почти да прозрачно със сол , черен пипер и олио (олиото е за да не залепват едно с друго при подготовката). Овалваш в брашно и яйце и панираш. Вървят с пържени картофки , ориз и всякакви салатки.

# 5
  • In transit
  • Мнения: 11 703
Пилешка кавърма по ловджийски Wink

2 гърди, може и пилешки  Laughing, нарязваш ги на жилиенчета (лентички), запържваш ги малко мазнина, добавяш няколко глави лук, нарязваш го на тънки лентички, задушаваш, добавяш няколко моркова, нарязани на лентички или друга форма, задушаваш. Прибавяш гъбки , ако имаш, колкото повече по-вкусно. Овкусяваш с малко риган, черен пипер, може вместо/освен гъби да добавиш печен или замравен пипер. Като се задушат зеленчука се слага 1 ч.л. червен пипер и малко домати от консерва по избор. Оставя се докато се поизпари соса и се сервира наръсено с магданоз. Може да се сервира с гарнитура ориз или да го сипеш в гювечета и да чукнеш по едно яйце отгоре да побелее белтъка. Ами това е. Ще има за всички и ще е вкусно Simple Smile

# 6
  • Мнения: 120
Ако вече не си ги сготвила, може да ги направиш със сметанов сос, т.е задушават се в кр. масло лук, гъби, морков, чушка-за повече се слага повече количество+някакъв бульон по избор. Слагат се нарязаните гърди, малко бяло вино. Като е готово месото, се изсипва кофичка заквасена сметана. Подправя се с естрагон/тарос, индийско орехче, черен пипер и една лъжичка мед. Бон апетит

Общи условия

Активация на акаунт