За авокадото...

  • 783
  • 6
  •   1
Отговори
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
Момичета, как се приготвя това екзотично чудо на природата. Един път в живота съм го опитвала но беше с един отвратителен стипчив вкус. Бях се зарекла да не го опитвам никога повече. Но онзи ден в един магазин видях авокадо и много ми се прииска да го дам на сина ми да го опита. Ама като незнам рецепти, нито пък по какъв начин се консумира. newsm78
Помагайте... Praynig

# 1
  • Мнения: 5 500
Аз си го мажа на препечена филийка, слага се и в салата: домати, краставици, авокадо, зелена салата, пържени скариди, пармезан; Цецо като беше малък му го пасирах с банан, страхотна следобедна закуска. Има и един дип от авокадо: авокадото се пасира с вилица, добавя се малко сол, кимион, риган.
Ако изядеш половината авокадо само, костилката се оставя на другата половина, защото потъмнява.

Последна редакция: вт, 07 фев 2006, 19:16 от AFRODDITA

# 2
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
А дали трябва да бъде по-мекичък или пък няма значение?!? И как да разбера, че е узрял?

# 3
  • Мнения: 2 922
А дали трябва да бъде по-мекичък или пък няма значение?!? И как да разбера, че е узрял?

Трябва да е мекичко, но в никакъв случай кафяво  Sick
Аз обичам с изцедено кисело мляко, сол, копър и чесън - като пастет ммммм!

Последна редакция: вт, 07 фев 2006, 18:34 от baby_doll

# 4
  • Мнения: 217
Аз го слагам в миксера с прясно или кисело мляко,малко мед или захар ,и става 4удно Peace

# 5
  • Мнения: 4 176
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=53057.msg1039057#msg1039057
Тук има писано по темата. Написала съм как аз го правя.

Купува се твърдо и се оставя на прозореца на слънце да узрее. Трябва да стане меко като домат(твърд домат, а не презрял), но не по-меки, защото започва загниване.
Цвета е зелен. не трябва да има кафяво. Ако има кафяво, значи е загнило и се изрязва.

Друга рецепта е :
Слагаш в пасатора със сол и чесън.
После смесваш със заквасена сметана.
Маже се на препечена филийка.

# 6
  • Мнения: 5 500
Още авокадови идеи:
авокадов крем-сос - 1 авокадо се пюрира с 1 ситно нарязана скилидка чесън, 1/4 чаша вода, 2 ч. л. зехтин, 2 с. л. заквасена сметана, 2 с. л. пресен копър, 2 с. л. изцеден лимон и сол.
Може да се използва за заливане на салата от спанак и кълнове, на зелена салата, на мешана салата или на всичко заедно.
Римски салатни рула - 1 авокадо се смачква с вилица, при него се добавят нарязани домати и краставици, 1 с. л. ситно нарязан лук, 1 ч. л. горчица и 1 с. л. изцеден лимон, 1-2 чаши задушен нарязан зелен фасул, обръква се и се завива по 1 голяма лъжица в един лист от зелена салата или маруля.
Последното има и много представителен вид  Laughing
Забравих да ти кажа, че купувам меко авокадо ако искам да го ям направо, ако не вземам по-твърдо, а то във фруктиерата си зрее. На пипане е меко колкото праскова.


Общи условия

Активация на акаунт