Виви, ми моя син още не е фен на анимациите, но сестра му е!
Как правех с нея. Никога не съм гледала филмче с нея...изнервят ме максимално. Но тя на около 2-3г. въртеше нон-стоп "Снежанка" и аз вършейки нещо друго, я научих на изуст. После тя ме караше да я "играем". Сама си разбираше всичко и сама правеше подбор, кое да гледа и кое не. На периоди се обичат различни касетки.
Само веднъж изгледах сама "Тарзан" и го намерих за велик филм. Не бях сигурна (и още не съм), че дете до около 8-10г. го разбира напълно, но е факт, че и това филмче й беше фаворит на 5-6г. доста дълго. И него го знаеше на изуст и го 'играехме".
1-вото филме, което сме гледали заедно беше "Питър Пан". Страхотно е. Но пак не може да се разбере напълно от дете под 10г. възраст.
2-рото ни съвместно филмче е "Немо", защото й го свалих със субтитри и ми пеняса устата да й го чета близо час и нещо. Също велик филм.
От тогава казах - НЕ. Не мога да ти чета по 2 часа филми. И тя си гледа това, което е дублирано и е на мода в този миг за нея.
Рядко коментираме, но някой песнички от филмчета и 2-те ги харесваме. По този повод правя аз един диск с тях и тя много им се кефим. Сега сме на вълна валсовете от Барби-тата. Слуша и се опитва да танцува като балеринка. Чудно е

Та мисълта ми бе - използвай това време, за каузата "И аз съм човек!". Има време да гледате и да си изяснявате филмчета.