Соя?! От кога?

  • 1 963
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 246
Купих соево брашно - главно за нас, било по-добро за панировки. Та се чудех мога ли да добавям по малко към домашните кашички на малкия? Лецитинът е соев и не е проблем за кърмачето, но соя в кашата? Thinking

# 1
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Лeцитинът обаче го пиеш ти,а не го даваш директно на бебето Wink
Това за соята е трудничък въпрос.За бебета,които са с риск за алергии,със сигурност не трябва да се дава преди годинката (синът ми освен към мляко беше алергичен и към соя).Предполагам,че при вегетарианците е по-различно и че включват сравнително рано соята в менюто на бебето,но там причините са други.Ако направиш един сърч,ще намериш и разни мнения за фитоестрогените,които соята съдържа - някои се опасяват от тях,други ги считат за слаби и нямащи значение...изобщо много противоречиви мнения.А както във всеки случай на съмнение,аз просто бих се въздържала,за да не навредя Grinning

# 2
  • Мнения: 8 458
Доколкото знам,соята е една от културите,които най-честа се подлагат на генно модифициране и рискът да се купиш такава соя е много голям.
Освен опасността от алергии,както е писала Хедра и това е за мен една от причините да се въздържам да давам за сега.

# 3
  • София
  • Мнения: 6 246
Щом е така няма за къде да бързам. Wink

Благодарности!!!  Hug

# 4
  • Мнения: 2 271
Аз сьщо кьрмя,но от 2м додавам след кьрмене 30-60мл. Frisosoi.Досега не сме имали проблеми,а го предпочитам пред адапте!

# 5
  • Мнения: 3 550
Наскоро четох в "Лечител", че соя на бебета и деца не трябва да се дава. Дори и за възрастни не била особено препоръчителна. Ама, пуста старост-нерадост, изобщо не помня какви им бяха аргументите.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 249
Наскоро четох в "Лечител", че соя на бебета и деца не трябва да се дава. Дори и за възрастни не била особено препоръчителна. Ама, пуста старост-нерадост, изобщо не помня какви им бяха аргументите.
Една от причината (и главната изтъквана) е именно в изофлавоните, които Хедра споменава, друга е в това, че освен ако не е във ферментирал вид, съдържа голямо количество фитини, които блокират абсорбирането на много минерали.

Ваня, единственото соево брашно, което съм виждала тук е на Инком и на кутията пишеше, че е внос от Щатите, а именно там производството на генномодифицирана соя е масово.

Последна редакция: вт, 10 яну 2006, 11:25 от Iva_D

# 7
  • София
  • Мнения: 6 246
Ваня, единственото соево брашно, което съм виждала тук е на Инком и на курията пишеше, че е внос от Щатите, а именно там производството на генномодифицирана соя е масово.
Да, на кутията пише, че е от САЩ, само че май беше друга фирма Иззи или нещо такова. Е, ще си го ползвам за запръжки само. Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 6 246
Я да си ползвам темата да попитам от кога може да се давя ряпа? Бяла, сладка е, не люти.

# 9
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Ако имаш предвид гулия - аз съм давала някъде на вашата възраст,сварена - много й беше вкусно на дребното,омете си всичката на парченца Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 6 246
Ако имаш предвид гулия - аз съм давала някъде на вашата възраст,сварена - много й беше вкусно на дребното,омете си всичката на парченца Grinning
Ами аз май не знам какво е гулия? newsm78

# 11
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Ами на ряпа прилича (на вид и вкус,ако е сурово),ама е по-голямо и кората му е зеленикаво-лилава Laughing
Обаче ти сигурно за една сладка бяла дълга ряпа питаш newsm78 Абе мисля,че няма да е проблем - но пробвай по мъничко,че все пак е бая газогонен всеки вид ряпоподобно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт