От качамак

  • 723
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 534
200 гр. качамак ( това е 1/2 опаковка )
1 л. вода
1 с.л. лютеница ( може и с кетчуп )
100 гр. сирене
1 яйце
1 малка глава лук , нарязана ситно
черен пипер

Качамакът се разтваря във вряща вода . Добавят се сиренето и лютеницата и след десет минути , когато поизстине сместа се добавя и яйцето . Подправките може да са по избор .
Оформят се топчета , които се подреждат в намаслена тава . При мен всеки път се получава различно , един път ги оформям с лъжици , друг път сместа е толкова гъста , че става и с ръце .

Тези качамачени бисквити ги използвам като гарнитура към риба или запечени кренвирши ( наденичка ) , но по-често биват изяждани доста по-рано от вечерята  Wink

# 1
  • Според сезона
  • Мнения: 297
А като се наредят в тава - запичат ли се или не ?

# 2
  • Мнения: 2 534
Да  Embarassed , по-хубави са , ако се запържат (крокети) , ама гледам да не пържа често .

# 3
  • София/Благоевград
  • Мнения: 362
а какъв качамак ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт