Сладкиш от череши

  • 4 793
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 694
Разрових се фризера и намерих две пакетчета замразени череши. Дайте ми някакви идеи за сладкиш или нещо друго.

# 1
  • София
  • Мнения: 748
3 яйца
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша прясно мляко
2 чаени чаши брашно
1 бакплувер
1 ванилия
1 чаена чаша захар
Продуктите се смесват,като не е необходимо да се бъркат с миксер,може и с обикновена телена бъркалка.Тавичката се маже с олио,след което се изсипва сместа.Черешите се нареждат отгоре,може и да се понатиснат да потънат в тестото,но не е задължително.Аз слагам вишни,става по-вкусно,но и с череши е хубаво.Слагам доста плод,плодовете почти се допират,но може и по-малко да сложиш,ако нямаш повечко.Пече се на 150 градуса,до леко зачервяване,в предватително загрята фурна.
Забравих да пиша,че плода не се размразява предварително,вадиш от фризера и редиш,така си пуска сока в сладкиша и става супер.Със сливи също става вкусно.

# 2
  • Мнения: 1 238
Черешов кекс

Необходими продукти:
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
2 ч.ч.брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1/2 кг череши
2 ванилии

За поръсване:
бучка масло колкото орех
1 с.л. брашно
1 с.л. пудра захар
1/2 ч.л. канела

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме последователно яйцата, брашното, пресято с бакпулвера, млякото и ванилията, като бъркаме непрекъснато. Когато сместа се хомогенизира напълно, я изсипваме в кексова форма или тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре нареждаме черешите, изчистени от костилките и оваляни в брашно.
От продуктите за поръсване правим смес на трохи и с тях посипваме сладкиша. Печем в предварително загрята силна към умерена фурна. Като изстине се поръсва с пудра захар.


Кекс с череши- друг
ПРОДУКТИ:
225 гр. краве масло със стайна температура
225 гр. пудра захар
4 големи яйца, леко разбити
225 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
250 гр. захаросани череши, нарязани на четири
110 гр. смлени бадеми
няколко капки бадемова есенция


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Покрийте с хартия за печене дъното и стените на кръгла форма с диаметър 20 см. и след това намажете хартията с олио. Разбийте до побеляване маслото и захарта. Започнете постепенно да добавяте яйцата (предварително леко разбити) като продължите да разбивате. Добавете няколко капки бадемова есенция. След това добавете постепенно брашното, предварително пресято с бакпулвера като разбърквате внимателно с лъжица. Накрая добавете нарязаните на четири череши и смлените бадеми като внимателно разбъркате. Изсипете тестото в предварително приготвената форма и изравнете повърхността с опаковата част на лъжицата. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете около 40 мин. След това покрийте с фолио и печете още около 20 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине за около 15 минути във формата и чак след това извадете. 

Пита с череши (кексово тесто)

Брашно 30 г, захар 20 г, масло 15 г, яйце 1/2 бр., прясно мляко 10 мл, бакпулвер 1 г, лимонова кора и прах ванилия за подправка, череши 50 г. Средна порция ­ 120 г.

Химичен състав: Б ­ 6,51, М ­ 15,66, В ­ 45,27, кал. ­ 348.

Маслото се разбива на пяна, прибавят се захарта, жълтъкът и продължава да се бие. Добавят се част от брашното, смесено с бакпулвера, прясното мляко, ванилията и настърганата лимонова кора. Белтъкът се разбива на твърд сняг, разбърква се леко заедно с останалото брашно към сместа. Черешите, очистени от костилките, се нареждат върху тестото (за да не паднат на дъното, добре е да се овалват в брашно или в захар). Пече се в намазана тавичка на немного дебел пласт. Поръсва се с пудра захар. Черешите могат да се заменят с ябълки, кайсии или вишни.

Ето една рецепта за Пай с череши/ става много хубав и с вишни/ Много лесен,и вкусен.
200 гр масло
200 гр захар
250 гр брашно
3 яиза
1 пакет бакпулвер
1 чаена чаша прясно мляко

череши изчистени от костилките

Маслото се разбива със захарта, прибавят се яизата,млякото/в което е разтворен бакпулвера/ и накрая брашното. Всичко се разбива добре. Изсипва се в леко намаслена форма. Отгоре се нареждат черешките,/леко оваляни в галета/, за да не потънат при печенето/ Пече се в умерена фурна.

Общи условия

Активация на акаунт