За по -лесно става с готово тесто,но аз си замесвам когато ми се занимава с брашно,1 яйце,1 лъж. оцет,малко олио и разредено като айран хладичко кисело мляко/може и прясно мляко/.Не мога да кажа точни пропорций щото винаги го правя на око,затова както казах за по -лесно с готово тесто.
Плънката:запържвам в масло/или олио/2-3 големи глави лук,при него прибавям и 250 гр кайма,малко черен пипер и сол.
Разделям тестото на 2 части ,от всяка част разточвам квадратна горе долу кора ,около 1 см дебелина.Намазвам кората с масло и слагам от плънката,аз слагам повечко плънка,че по ни харесва така.Навива се на руло,като баница и режа на парчета кората/като пънчета/ Нареждам в тавата и пека.
Тази рецепта съм решила някой път да я направя и с бутер тесто,предполагам,че пак ще стане хубаво
Приятен апетит,дано съм обяснила правилно