Ако искате да  имате успех в кухнята с замразените продукти,  ето нещо полезно!
10-те златни правила за пържене
•   1. Използвайте пропорция едно към десет: една част продукт към десет части мазнина за пържене.
•   2. Мазнината/олиото трябва да има температура 180C!
•   3. Намалете температурата до 150C, ако не използвате фритюрника за кратко време. Не го изключвайте!!!
•   4. Спазвайте времето за пържене, обозначено на опаковката!
•   5. Сменяйте редовно мазнината или прецеждайте (на 2-3 дни)!
•   6. Не пържете картофите в мазнина, която сте използвали за други продукти!
•   7. Не размразявайте картофите преди пържене; така те са най-вкусни! не важи за двойнотемпературните картофи
•   8. Пържете картофите един път, не връщайте вече изпържените картофи обратно в мазнината!
•   9. Изцеждайте добре мазнината след пърженето на всяка порция!
•   10. Картофите са най-вкусни, когато се поднасят с малко сол веднага след изпържването им!