10-те златни правила за пържене
• 1. Използвайте пропорция едно към десет: една част продукт към десет части мазнина за пържене.
• 2. Мазнината/олиото трябва да има температура 180C!
• 3. Намалете температурата до 150C, ако не използвате фритюрника за кратко време. Не го изключвайте!!!
• 4. Спазвайте времето за пържене, обозначено на опаковката!
• 5. Сменяйте редовно мазнината или прецеждайте (на 2-3 дни)!
• 6. Не пържете картофите в мазнина, която сте използвали за други продукти!
• 7. Не размразявайте картофите преди пържене; така те са най-вкусни! не важи за двойнотемпературните картофи
• 8. Пържете картофите един път, не връщайте вече изпържените картофи обратно в мазнината!
• 9. Изцеждайте добре мазнината след пърженето на всяка порция!
• 10. Картофите са най-вкусни, когато се поднасят с малко сол веднага след изпържването им!