Ако знаете някоя интересна, ще се раздвам да я споделите.
Аз сега ще ви кажа две:
Ризото с пиле
Продукти:
зехтин
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
бяло пилешко месо-0.500 кг
1ч.ч. ориз
1 пилешки бульон(аз не го слагам)
сметана-200 мл Hopla
кашкавал
риган, босилек, черен пипер, чубрица и сол
Приготовление:
В зехтина се задушава нарязаният на ситно лук, след което се добавя и чесънът. След около 2 мин. се добавя пилето нарязано на малки кубчета. Оставя се на тих огън да се задушава за около 10-15 мин. Може да се добави и малко вода.
Когато пилето е почти готово се добавя ориза и 2 и 1/2 ч.чаши вода. Оставя се около 30 мин. на бавен огън. Добавят се бульона и подправките. Когато изври водата се сипва и сметаната. Сервира се с настърган отгоре кашкавал.
(благодаря на ivona+, че ме нагости с тази вкусотия )
Млечно пиле "Мариела"
Продукти:
1 пиле(аз слагам 0.500 бяло месо)
сметана-200 гр Данон
1 ч.ч. бяло вино
3-4 скилидки чесън
100 гр топено сирене
черен пипер, сол
Приготовление:
В йенска тенджера, намазана с масло се слага нарязаното и осолено пиле. В/у него нареждате колелца топено сирене и заливате със смес от вино, сметана, счукан чесън, чер. пипер. Пече се в умерена фурна.
(тази рецепта беше написана на старите опаковки от сметана Данон)
Да ви е сладко!