Ето и едно предложение.
Пилешки пържоли със зеленчуци
Сачът се намазва с масло и се поставя над директен не много силен огън да се загрее (внимавайте да не се пукне сача ако рязко го нагреете). Поставят се пържолките (може да са предварително мариновани) а около тях се нареждат нарязани зеленчуци - моркови, гъби, чушки, лук нарязан на едро, тиквички. Пържолките се обръщат да се опекат и от другата страна, когато са почти готови, могат да се отстранят от огъня и да се поднесат, заедно със сача и подходяща подложка за него, на масата. Нарежете парченца лимон и ги добавете в сача.
Зеленчуците не са задължителни, прибавете каквито от тях имате в наличност. Приготвяла съм пържолките дори само с едро нарязан лук.
Ако заместите пилешкото месо със свинско, също се получава добре.
Понеже стана един инцидент с газовия котлон и в момента се питам, дали мога да си ползвам сача директно върху котлона. Ако някой има опит, да даде акъл.