как се готви зелен фасул?

  • 8 602
  • 4
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
т.е. бял фасул

# 1
  • Мнения: 5 140
Имаш предвид пресен(ама е бял)и на шушулки ли? newsm78

Ако е да ето рецептата:
-зелен фасул
-1 глава лук
-олио
-1 суп.лъж. брашно
-1 чаена лъж. червен пипер
-сол
-магданоз и копър
-скилидки чесън


Фасулът се изчиства,измива и нарязва на парченца(около 2см).Сипва му се вода,така че да го покрие и се слага да ври.След 10 мин. се прибавя нарязаният лук,олио и сол.Вари се още около 20-тина мин.Аз правя от брашното и червеният пипер лека запръжка с олио и го изсипвам вътре,а на теб ако не ти харесва може брашното и червеният пипер да ги размиеш в малко вода и го изсипваш като се бърка внимателно.Оставя се на тих огън да си ври поне още 5 мин.Накрая нарязваш магданоза и копъра и ги прибавяш към манджичката,по точно яхнийката.Ако искаш пак пожелание му сложи чесън.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2005, 17:42 от sineo4ka

# 2
  • Мнения: 1 220
 Ами съставките са съ6тите като гореизброените, ама аз го права в друга последователност:
1. задушаваш лука с мазнината, червения пипер и солта
2. изсипваш почистения и нарязан зелен фасул, заливаш с вода ( ако искаш да е като манджа повече вода, аз го предпочитам плакия, та по-малко)
3.като е поврял слагаш и скилидки чесън
4. когата е готов смесва6 брашното с доматки (пасирани) и правиш ка6ичка със сос от манджата и я изсипваш при фасула, 5 мин и е готово.

# 3
  • Мнения: X
Значи задушавам лука с малко олио и червен пипер, добавям почистения зелен фасул и вода.

Добавям малко морков нарязан на кръгчета, настърган домат /или пък от консерва няколко лъжици/, скилидка чесън.

Когато вече е почти готов слагам копър и разтварям лъжица брашънце в малко студена вода, колкото да се позгъсти, сипвам във фасула, ври още минута - две и готово!

# 4
  • Мнения: 114
 Grinning А на мен най добре ми се получава следната рецепта:

 В тава се слагат:
   Измит,почистен и начупен зелен фасул
   Нарязани моркови
   Нарязан лук
   Чесън по на едричко
   Настърган домат
   червен пипер
   сол
   олио или зехтин
   и вода,да покрие всички продукти
Включвате фурната на 200градуса и чакате да ви замирише на готово/водата да изври/.
Много вкусно става,добър апетит  chef

Общи условия

Активация на акаунт