________________________________________
Продукти:
5 яйца
1 1/2 ч.ч захар
1/3 ч.ч олио
1пакетче амонячна сода
1ч.л равна хл.сода
1ч.л оцет
3 ч.ч пресято брашно
1/2 ч.ч счукани орехи
2-3 с.л какао
кисело мляко-1ч.ч
За сиропа:
3 ч.ч вода
2ч.ч захар
настъргана лимонова кора
За крема:
1 литър прясно мляко
1 и1/2 ч.ч захар
2 жълтъка
1 ванилия
1/2 пакетче кр. масло
Приготвяне:
5 яйца се разбиват с 1 1/2 ч.ч захар докато сместа се сгъсти побелее.Прибавя се1/3 ч.ч олио.В 1 ч.ч се поставят 1 п.ам. сода и 1ч.л хл. сода иэгасят се с 1ч.л оцет и чашата се допълва с кис.мляко.Сипва се брашното.Кашата се разделя на 3 равни части като в едната се прибавят счуканите орехи какаото.Блатовете се изпичат поотделно в предварително загрята фурна.
Напояват се със сироп към който сато заври и се снеме от котлона се слага лимон. кора.
Крема се приготвя като от 1 л. прясно мляко се оставя 1ч.ч другото се слага да ври с 1.ч захар.Разбиват се 2 жълтъка с1/2 ч.ч захар прибавя се 1ч.ч брашно и се бърка като по малко слагаме от студеното мляко.Изсипваме във врящото мляко по малко и постоянно се бърка.Като се снеме от котлона се поставя 1 ванилия и1/2 п.краве масло.
Тортата се реди на три пласта бял, кафяв, бял
Между блатовете може да се сложат кръгчета банан. Украсява по желание с шок.пръчици смлени орех.ядки.
Това е любимата торта на моето семейство.Предпочита се пред купешките.