пиле по ловджийски

  • 761
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 126
  момичета , срещнах много рецепти за пиле по ловджийски , но ако някоя го е правила , може ли рецепта , че в къщи са си наумили , такова ястие , че дори да било и с бялото месо

# 1
  • Мнения: 2 005
ПИЛЕ ПО ЛОВДЖИЙСКИ
(Средногорието)
Продукти: 1 пиле около 800 г, растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша), гъби печурки 3-4 бр., лук 100 г (2 глави), бяло вино 200 мл (1 чаена чаша), доматено пюре 20 г (1 супена лъжица), наденица 150 г, червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка), черен пипер, сол.
Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината до зачервяване, след което се изважда. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, а след това - гъбите, нарязани на ивички. Прибавят се червеният пипер, 1 чаена чаша топла вода, виното, доматеното пюре, размито в студена вода, и черният пипер. Сосът се посолява на вкус и се вари около 20 минути, след което се прибавя пилето. Когато омекне месото, се прибавя наденицата, нарязана на малки колелца. След няколко минути ястието се сваля от огъня.

Луксозният вариант е допълнително с шунка - пилешка, пуешка, свинска - варена, веяна или пушена.
Понякога освен наденицата( македонката, кренвиршите) се добавя и пастърма на лентички или шпеков салам - на ивички.
Гудят нейде в соса и дафинов лист и бахар на зърна и цели ситни-дребни лукчета, че и чесънчета, ама да не са повече от пилешкото ... newsm78

"Ловджийското" на тая рецепта се заключава в това, че ако гръмнат пиле( яребица, тетрев, патица, глухар) - правят манджа, ако не - дъФчат гола наденица с кромид - хем сълзи, хем гарнитура.   chef
Приятен апетит !

Общи условия

Активация на акаунт