Най-пълнените тиквички

  • 793
  • 3
  •   1
Отговори
Съставки:
5 средни тиквички, 1/4 чаша ориз, 1 малка глава ситно нарязан кромид лук, 1 скилидка чесън-ситно нарязана
1/2 чаша ситно нарязан магданоз
1/4 чаша зехтин
1/2 чаша кротони
1 лимон
1 яйце
100 гр ситно нарязани гъби
100 гр. Сирене Чедар-настърган
Сол и черен пипер
Процедура:
Издълбайте тиквичките с лъжица. Нарежете на ситни парченца издълбаната вътрешност. Сварете ориза с вода, лук, чесън, сол, пипер и зехтин за около 15мин. Добавете нарязаните тиквички и варете още 5мин. Добавете кротоните, магданоза, сока от лимона, белтъка от яйцето, гъбите и сиренето. Загрейте фурната до 200 градуса. Напълнете цялата смес във издълбаните "черупки" на тиквичките. Подредете ги в тава и поръсете остатъка от микса по дъното.
Покрийте с фолио и печете около 40 минути.
Публикувано в resto.

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 23:27 от L e o

# 1
Между другото-без гъби е по-добре. Снощи ги пробвах.

# 2
  • Мнения: 2 110
На мен с гъби ми харесват повече. Аз даже добавих и малко мляни домати без кожа.

# 3
Виж ти, и това е идея

Общи условия

Активация на акаунт