Това е една моя много любима салата, която освен че става много красива, е и много вкусна и нестандартна, и подходяща за лятото:

Продукти:
4-5 моркова, нарязани на пръчици (ок. 5 см);
4-5 сурови зелени чушки, нарязани на пръчици;
1 глава червен лук (става и с пресен)

За маринатата:
3 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
3 с.л. доматено пюре или кетчуп
1 ч.л. горчица
1 ч.л. захар
сол и магданоз на вкус

Морковите се сваряват съвсем леко, но да останат хрупкави. В купа за салата се смесват с чушките и лука. Приготвя се марината, изсипва се върху зеленчуците и се обърква добре. Оставя се в хладилник да се маринова поне 4-5 часа, като от време на време се разбърква.
По желание могат да се прибавят и леко сварени тиквички, нарязани на пръчици, но тогава чушките трябва да са червени.
Много върви с топъл хляб и кашкавал.