Вашите кулинарни подвизи с тортите ме амбицираха да се пробвам да направя трансфер. Първият опит не беше успешен, ето какво направих:
1. разтопих черен и бял шоколад на водна баня. Сториха ми се, обаче, прекалено гъсти и сложих в черния шоколад масло, а в белия прясно мляко с боя.
2. забравих да намажа картинката и започнах направо да правя контурите, а после и пълнежа (избрах си супер лесна картинка, че да няма много голяма възможност за провал)
3. получи се добре, после пъхнах картинката в хладилника, където стоя цяла нощ
4. до тук добре, но след това пустият трансфер изобщо и по никакъв начин ме можа да се отлепи от хартията (оризова хартия) и накрая просто я изстъргах с лъжица и я изядох.
При вторият опит реших, че проблемът е в това, че не съм намазала предварително хартията. Това е направих, а после оставих картинката във фризера направо. Е да, ама не. Контурът горе-долу успя да се отлепи, но не и пълнежът.
Дотук спрях с опитите.
И реших да попитам тук срециалистите, къде аджаба, ми е грешката?