Идея за манджа с телешко

  • 11 937
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 852
Дайте идея имам един буркан телешко и искам да го сготвя

# 1
  • Мнения: 2 110
Продукти:

800 г телешко месо
75 мл олио
1 голяма глава кромид лук
2 с л доматено пюре
500 г замразен грах
1 ч л червен пипер
3 домата
вода
копър
магданоз
сол

Приготвяне:

• Месото се нарязва на порционни парчета.
• Лукът се нарязва на дребно и заедно с месото се задушава в част от мазнината и малко вода.
• Като омекне лукът се прибавят разреденото доматено пюре и червеният пипер.
• Посолява се на вкус.
• След като се изпари водата, месото се залива с гореща вода (да се покрие).
• Вари се 10-15 минути под капак на умерен огън.
• Прибавя се бланширан грах в останалата мазнина.
• Когато омекнат месото и грахът, се слагат обелените и нарязани на дребно червени домати.
• Задушава се още 15 минути.
• Ястието може да бъде прехвърлено в тава и да се запече във фурна.
• При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър.

Бележки:

** Може да бъде използван консервиран грах. Отцежда се от водата и се прибавя в ястието 15 минути преди отстраняването му от печката.


# 2
  • Мнения: 852
Благодаря за рецептата но вчера доядох готвеното с грах и ако може без грах

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз правя телешко с картофи.Много ми е лесна тази манджа,а е и много вкусна.
Задушавам доста лук и моркови-нарязани на дребно с олио.
Прибавям картофите-нарязани,задушавам.
Прибавям малко брашно и после червен пипер,върху това вода и оставям да заври.
Ври,докато се сварят картофите,след което прибавям 3 пълни супени лъжици лютеница и добре разбърквам.
Прибавям и месото и оставям около 10 минути да къкри.Много магданоз и малко чер пипер накрая.
Месото ми е от консерва,домашно направена.

# 4
# 5
# 6
  • Мнения: 930
аз правя телешко варено като супа, но незнам дали ще стане в този случай newsm78

# 7
  • Мнения: 940
Аз имам много хубава рецепта, но я правя със сурово телешко:

Телешко месо
гъби
заквасена сметана--1 кофичка голяма
прясно мляко--1 ч.ч.
подправки
мазнина

Нарязвам месото на хапки и запържвам в малко мазнина. После прехвърлям в тава, омесвам с гъбите и подправям с подправки на вкус.
Смесвам сметаната с млякото. Слагам и малко горчица. Заливам и пека около 2 часа на 180 гр.

# 8
  • Мнения: 3 675
телешко задушено с карамелизиран лук

Продукти:

1 кг. телешко, почистено от жилите
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. олио
2 с.л. масло
3 средни глави лук, нарязани на фини шайби или 2 шепи малки лукчета
2 ч.л. захар
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч. чаша червено вино
1 с.л. доматено пюре
1 ч. чаша пилешки или телешки бульон
мащерка, риган на вкус

Начин на приготвяне:

В тенджера с незалепващо дъно запържете в олиото до покафеняване месото, нарязано на малки кубчета, за около 5 минути. Добавете маслото, лука и посолете. Оставете лука да омекне, като разбъркате няколко пъти. Намалете огъня, поръсете със захарта и разбъркайте. Оставете лукът да се карамелизира, за около 10 минути. Добавете брашното, мащерката и виното. Оставете сместа да заври. Добавете доматеното пюре и оставете ястието да къкри 1 и 1/2.


Общи условия

Активация на акаунт