Фасулът (Phaseolus vulgaris, Fabaceae) е едногодишно увивно растение от семейство Бобови.
Той е полезен най-вече със съдържанието си на фибри и фолати. Зеленият фасул се отличава с по-висока концентрация на мастноразтворими витамини (А, Е, К) и витамин С, а зрелият фасул е по-богат на белтъци, желязо, фосфор, манган, магнезий и калий.
На графиката е дадено съдържание на някои полезни вещества в зеления, червения и белия фасул като процент от препоръчителната дневна доза за жени.
Рецепти с фасул:
Зелен фасул
Салата Ница
Салата със … 88;ов
Паниран зе … т didkata70
Зеленчуко& … 74;еч
От конкурса за рецепти за деца над 3-годишна възраст
Паниран зе … 1086;т sorr
От конкурса за рецепти за деца от 0 до 3-годишна възраст
Телешко съ … 86;т _Poli_
за деца над 8 месеца
Вегетариа& … 86;т vili55
за деца над 1 1/2 години
Месно пюре … 6;т isapisa
за деца над 6 месеца
Пюре мекси … 6;т isapisa
за деца над 8 месеца
Зрял фасул
Манастирс& … 72;та
Пиле по мек … 89;ки
Тапас с анш … 88;ов
Пълнени чу … 73;об
Bonduelle и фасулът
Зелен фасул
- моно-продукти:
замразен (цял и рязан);
консервиран;
- комбинирани продукти:
замразени миксове - 4 сезона и Минестроне;
консервирани миксове - Македонски микс, Салата Сомбреро;
- готови ястия:
Летен зеленчуков микс със сметанов сос.
Зрял фасул
- моно-продукти:
Зрял фасул;
Зрял фасул с домати;
Червен фасул;
Червен фасул със сос чили;
Червен фасул и царевица в сос чили;
Гигантски боб;
Шарен боб Борлоти;
- комбинирани продукти:
Салата Сомбреро.