Някой правил ли е мусака с просо?

  • 1 753
  • 1
  •   1
Отговори
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Моля да помагате! Искам да направя мусака с просо, но не съм правила до сега и не знам как ще стане. Мисля за десерт да направя елда, а тя знам, че става супер за мусака, но ми се искаше да направя с просо, проблема е че до сега не съм правила нито пък съм яла  Embarassed и хич ме няма. Някой правил ли е и как я прави? Ако знаете други гозби с просо или елда или други зърнени храни, да казва. Че аз скоро научих за елдата и просото, а във здравословния магазин намерих толкова други неща които не съм и чувала и не знам за какво се ползват и как?

# 1
  • Мнения: 1 655
Аз просото го приготвям така - кипвам вода, добавям просото и варя около 5-8 минути. След това наливам малко прясно мляко, натрошавам сирене и добавям бучка масло.
А мусаката си я представям така. Задушава се каймата с лук и подправки, смесва се със свареното просо. Разбиват се 2 яйца с чаша кисело или прясно мляко, добавят се към сместта, изсипват се в тавичка и се печекат. Може да се настърже и кашкавал отгоре когато е почти готова мусаката.
Мисля че ще стане така, ще взема тези дни да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт