нещо насподледък съм се зарибила по украинска кухня и тези пала4инки ужасно ми харесаха .
продукти
за пала4инките
мляко
3яица
брашно
сол ,захар
за пълнежа
каима
подправки (на вкус - при мен 4ервен пипер , 4ерен пипер и сол )
глава лук
допълнително - 1 яйце
приготвяне - приготвяме пала4инките - изсипвам брашното+ щипка сол и захар , правя кладен4е и вътре слагам 3-те яица след което доливам с мляко или вода до смес за пала4инки .
пълнеж - запържвам в малко мазнина лука с подпрвките след което добавям каймата . оставям да се задуши за малко и после махам капака и разбърквам . из4аквам каймата да се запържи .
слагам от пълнежа (в слу4ая кайма ) в центъра на пала4инката и я сгъвам като плик . полу4ава се квадрат4е което се овалва в предварително разбито яйце и се запи4а за момент на тиган . оригиналната рецепта, която знам е с агнешки дреболии (правят се все едно за дроб сърма , но след като се сварят се нарязват на пар4енца и се запи4ат с лук )
да ви е вкусно !