Е просто не можах да не се изфукам

  • 2 502
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 472
каква питка направих за сватбата на братчетката Mr. Green Ето я тук

А ето и рецептата:

800 гр. брашно
3 яйца
300 мл. прясно мляко
1 пакетче мая
2 ч.л захар
1 ч.л оцет
олио (отива някъде към 1 кафена чашка)
30 гр разтопено масло
сол (към 1ч.л)

Маята се разбърква с 1 с.л брашно и малко хладка вода и се оставя 20 минути да повтаса. Брашното се пресява, по средата се вправи кладенче, в което се сипват 3 белтъка + 2 жълтъка, солта, захарта, оцета, прясното мляко, 3-4 с.л олио и втасалата мая. Мажете си ръцете и плота с олио и почвате да месите яко. Процедурата с мазането с олио се повтаря поне десетина пъти. След като тестото е добре премесено се маже обилно с олио и се оставя да втаса за около 30 минути (ако трябва оставете го повечко). След като удвои обема си, се премесва набързо , намазва се пак хубаво с олио и се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Намазвате я от едната страна с разтопеното масло и навивате кората като за баница.  Полученото руло нарязвате на пънчета с височина 5-7 см (зависи колко ви е дълбока тавата) и нареждате в тавичка. Оставяте да втаса пак 15 минутки, намазвате с останалия жълтък и по желание поръсвате с овесени ядки, сусам или семки. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути. Аз я пекох в Раховец, като я бях сложила отдолу на 3, отгоре на 1. Когато я пека в голямата печка, слагам тавата върху скарата най- отдолу и пека на 180 градуса.
 

# 1
  • Варна
  • Мнения: 366
 smile3501 Заслужаваш похвали както винаги.А по какъв случай е тази питка? Сигурно сте си облизали пръстите? Simple Smile Брависимо

# 2
  • Варна
  • Мнения: 10 788
smile3501 .А по какъв случай е тази питка?

каква питка направих за сватбата на братчетката Mr. Green Ето я тук


 Grinning

# 3
  • Мнения: 781
Браво! Голяма майсторка си  bouquet

# 4
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Ей, ще ме накарате да замеся питки вие, маскари такива! Първо питката слънце на Ню, тоест на Ваче, доколкото разбраф, сега тая красота.. Пу, пу! Вкусно ще да е било!
Красива е станала, браво! И да отбележа, че ми хареса и покривката... Blush Много сладко! Embarassed

# 5
  • София
  • Мнения: 708
евала и аз съм се засилила да замеся тази на Ваче-Ню и твоята, че два прощъпулника ще си организирам накуп

# 6
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Ммм, много апетитно иzглежда. Браво. Grinning

# 7
  • Мнения: 980
Лулу, а какво браШно вzе? обикновено или.... Thinking

СтаШна погача  chef

# 8
  • Мнения: 6 472
Възможно най- обикновеното брашно Grinning Ама го пресях!
Иначе печенето в гадния Раховец се оказа, че ми е най- трудната част от цялата питак newsm78

# 9
  • Мнения: 529
Браво Лулу, наистина изглежда като от каталог  chef

# 10
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Малко тъп въпрос, но с какъв диаметър е тавата, където печете питката? Embarassed

# 11
  • Мнения: 6 472
Мииии..... ей сега отивам да я премеря Grinning
Дъно 27, отгоре 31 Wink Проблемът ми е че е малко плитка, и като ми бухнат печивата преливат навън Confused

# 12
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Мииии..... ей сега отивам да я премеря Grinning
Дъно 27, отгоре 31 Wink Проблемът ми е че е малко плитка, и като ми бухнат печивата преливат навън Confused
Благодаря ти. Hug
Последният път, когато правих питка, бях вzела една много малка тава, така че питката ми стана на два етажа. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт