Шкембе чорба

  • 9 030
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 852
Здравейте, моля за точна рецепта за направата на една шкембе чорбица Simple Smile

# 1
  • Мнения: 1 313
Здравей! Simple Smile
Ето ти от мен два варианта за приготвяне на шкембе чорба!
Надявам се да ти харесат Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 12 554
Сварявам шкембето и го нарязвам. Връщам го в част от бульона, в който е вряло. Доливам 1 литър прясно мляко и оставям да заври. В тиган запържвам масло и червен пипер и изсипвам в шкембето. Оставям още малко да поври и е готово.

# 3
600-700 г шкемле /това което купувам е бланширано и замразено, и го слагам направо в тенджерата както е на капъпче/, варя около 1-1.5 часа в тенджерата под налягане /обикновено 1 час е достатъчен да се свари/. Изваждам шкембето, нарязвам го и го връщам в тенджерата. Посолявам го и ври още 20 мин.
В тиганче наливам олио и като заври го махам от котлона и слагам червен пипер, разбърквам и наливам 1 ч.ч. прясно мляко. Връщам тиганчето на котлона и като заври изливам при шкембето. Оставям тенджерата да ври още 5 мин и ... това е.
Отделно чесън и оцет, разни пипери, кой както го обича.

# 4
  • Мнения: 308
600-700 г шкемле /това което купувам е бланширано и замразено, и го слагам направо в тенджерата както е на капъпче/, варя около 1-1.5 часа в тенджерата под налягане /обикновено 1 час е достатъчен да се свари/. Изваждам шкембето, нарязвам го и го връщам в тенджерата. Посолявам го и ври още 20 мин.
В тиганче наливам олио и като заври го махам от котлона и слагам червен пипер, разбърквам и наливам 1 ч.ч. прясно мляко. Връщам тиганчето на котлона и като заври изливам при шкембето. Оставям тенджерата да ври още 5 мин и ... това е.
Отделно чесън и оцет, разни пипери, кой както го обича.
аз го правя по същия начин само че варя шкембето с една зяла глава лук която след това махам - тя поема неприятните миризми. В тиган запържвам 1л. брашно и червен пипер разреждам го с бульон и връщам в тенджерата.

Общи условия

Активация на акаунт