Направо се скъсах да търся снощи по книгите рецепта за пилешки дробчета по селски или нещо друго, но бях много изненадана като не намерих нито една рецепта с пилешки дробчета Със свински, телешки - колкото искаш, но пилешки - не!
Аз импровизирах нещо, което стана доста добро, но все пак ми е любопитно дали вие не разполагате с нещо интересно, освен пържени или печени с лук
Моята рецепта:
пилешките дробчета се посоляват със сол и черен пипер, малко олио и се мятат във фурната.
В това време се задушават в няколко капки мазнина и вода 4-5 глави едро нарязан лук, 2 моркова, чушки на едно, магданоз и гъби, сол на вкус. Добавят се доматки (около половин буркан от консервираните като количество) и се оставя малко да изври водата. По желание може малко вино да се сложи. Аз обаче сипах малко бира при дробчетата.
като изври леко водата от доматите, изсипвам зеленчуците при дробчетата и бъркам. Оставям да се допече и ако ми се струва, че водата е в повече (нали дробчетата доста си пускат), поръсвам с брашно отгоре, бъркам и допичам 5 мин. Стана много вкусно