Лакирано месце

  • 2 077
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 27 524
Предлагам ви една марината за месо, която е много лесна, става много вкусно и красиво.

4 с.л. олио
4 с.л. соев сос
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. черен пипер (смлян)
50 мл бяло вино
3 скилдики пресован чесън
2 с.л. мед
1 ч.л. червен пипер (може и лют, за любителите)
няколко дафинови листа

Смесвате всичко, става гъсто като боза. Намазвате от всички страни месото, подредено в тавичка и заливате изцяло със сместта. След това нареждате отгоре дафиновите листчета. Оставяте го така минимум за една нощ в хладилника. 24 часа е идеално. От време на време го поливате, както докато е в хладилника, така и при печенето. След това печете на 250° за около 3 часа, като тавата е завита с фолио. Като стане готово, махате фолиото и запичате, става като лакирано.  Grinning Не забравяйте да поливате.
Правих го със заешко, с пилешки кълки, с агнешко. Безспорно ще стане без проблем и за свинко, телешко, говеждо...  Simple Smile





Така изглежда преди печенето:

# 1
  • Мнения: 113
Браво Блонди! Пак страхотна рецепта! Ще го пробвам, само да видя какво месце имам във фризера
  bouquet  bouquet  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 478
ммм вкусно, ще се пробва Crazy

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Блонди, чудесна рецепта! Ще я пробвам. А да те попитам - да си правила лакирана риба? Някъде четох и ми стана интересно каква е рецептата, но уви не открих много по въпроса...

# 4
  • Мнения: 27 524
Не, не съм правила такава риба. Ако рибата е подходяща, може би ще стане и с тази "лакировка"  Thinking  Без чесъна обаче и без дафиновите листа.  Peace Ще пробвам  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 17
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?

# 6
  • Мнения: 17
Блонди, моля те за бърз отговор, защото мисля да експериментирам пред гости за утре вечер

# 7
  • Мнения: 4 433
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори?
Тя е написала,че слага фолио Peace
Блонди изглеждат Супер  bouquet

# 8
  • Мнения: 27 524
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?

Албена, задължително завита тавата във фолио, така не може да загори. Наблюдавай си кълките, като месото започне да се отръпва от кокалите, махни фолиото и запечи, може да дойде и по-малко от 3 часа за пилешкото специално, за другите е ок.  Simple Smile
Маринатата е за килограм, максимум килограм и половина месо  Peace

# 9
  • Мнения: 17
Блонди и Киара много, много ви багодаря за светкавичния отговор

# 10
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Веднъж експериментирах с мед, но ми сладнеше месото. Като гледам тази рецептичка, много ми се иска да пробвам пак. Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце? Може пък да съм объркала пропорциите  Thinking

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ау, как изглежда само! Блонди, спечели ме за тази "лакирана кауза"!  Hug

# 12
  • Мнения: 1 987
И на мен не ми е много по вскуса сладникаво месце ,но Блонди ще ни каже какво се получава

# 13
  • Мнения: 27 524
Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце?

Да, сладни  Peace Аз харесвам комбинацията, но мъжът ми не я одобри  Grinning Медът спокойно може да се пропусне, пак става идеално  Peace

# 14
  • Мнения: 17
Рецептата е страхотна. Браво Блонди!!! Аз неволно пропуснах меда и гостите ми страшно много я харесаха въпреки че не ми се получи "лаковото" покритие, по-вкусни бутчета не бях опитвала и мнението беше единодушно но присъстващите 12. Още веднъж Благодаря за чудесната рецепта. Според мен обаче има нужда от мъничко мед за да поубие киселината на салцата.

Общи условия

Активация на акаунт