Моля за рецепта с пилешко месо

  • 5 836
  • 11
  •   1
Отговори
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Здравейте момичета, искам да помоля за някоя вкусна рецепта с пилешко месо.
Обикновенно пилешкото го готвя с ориз или фрикасе, но ми се иска да пробвам нещо различно.
Видях доста рецепти със сметана, гъби, топ.сирене, но аз имам някаква алергия към топ.сирене и не ям такова.
Мисля нещо да пробвам с доматки и пиперки, ако се сещате нещо подходящо ще ви бъда благодарна, иначе ще импровизирам и ще видим какво ще се получи, но друго си е изпитана рецепта.

# 1
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ами ако искаш виж тази рецепта, а тук има и още няколко Peace

# 2
  • Мнения: 5 001
Гювеч с пилешко месо можеш да направиш...Там ще има и доматки и пиперки и....каквото искаш да си сложиш  Grinning

# 3
  • Berlin
  • Мнения: 11 239
заливаш със смес от кис. мляко и горчица, оставяш да поседи няколко часа - колкото повече, по-добре и печеш. 
или мажеш със сок от лимон + зехтин + чесън и пак да стои и печеш с маслини.   chef

# 4
  • Варна
  • Мнения: 2 720
Ето предложение и от мен:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334957.msg8772611#msg8772611

Това е невероятно, удивително вкусно нещо. Е, става и без дробчетата, може с цяло пиле на порции, ама най-добро е точно в този вариант. МНого съжалявам, че нямам снимка, красиво е.

# 5
  • Мнения: 49
Аз ще ти предложа най лесното и вкусно/според мен/ ястие - Пиле с картофи - но не на фурма, а задушено. В къщи го обожават, а става още по вкусно ако при задушаването се прибави и една ситно нарязана пиперка/ или както се казва в София чушка/.
Идеята е много семпла, но поне е много лесна.

# 6
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Да кажа какво сготвих всъщност- импровизирах, но се получи чудно.
Сложих пилешко - бутчета и крилца ( леко запържени), 2 глави лук, 2 моркова, 2 пиперки червени, 3 настъргани домата, картофи на по-едричко нарязани да си врат на по -слаб огън, накрая сложих малко бамя. Подправки - сол, черен пипер, магданоз, босилек и риган, чесън 2 скл.. Накрая сгъстих с малко брашънце и пуснах шепа маслинки за цвят. Нещо като гювеч се получи, но не в гювеч и не на фурна.

# 7
  • Мнения: 199
Аз правя с пилешко-филе, нарязано на ивички с морков гъби и сметана, и малко мляко.Първо месото малко се задушава, маха се и се задушават морковите и гъбите, после се присипва и месото слагаш малко прясно мляко и сметана.Когато се сгъсти слагам черен пипер.Правя го в тефлонов тиган.
По същият на4ин само без морков в йенска тенджера слагам малко олио, после филето на пържолки върху тях черен пипер, гъби и заливам с разтопено топено сирене с прясно мляко разтворено или пък с бяло вино.После пак слагаш пържолки и пак заливаш с топеното сиренце.Пече се 1.30-2 часа.
Приятен апетит

# 8
  • Мнения: 592
Режа 4 зеленчука на жулиен: гъби, моркови, лук и зелена чушка. Задушавам  зеленчуците, после слагам пилешкото нарязано на жулиен. Подправям със соев сос и черен пипер. Понякога слагам и 1 бурканче сос анкъл бенс (сладкият сос). може да се поднесе със ориз, пюре, задушени зеленчуци.

# 9
  • Мнения: 1 558
Пилешки бутчета/или каквото месо искате на порции/, нарязани картофи,
подправки на вкус и пожелание/черен пипер, вегета, къри, чесново брашно.../,
биричка, всичко това в плик за печене.
В микровълновата става за 20-ина минути, може и в друга фурна да се пече.

# 10
# 11

Общи условия

Активация на акаунт