Една арменска рецепта

  • 1 186
  • 1
  •   1
Отговори
  • Плевен/София
  • Мнения: 546
       Здравейте! В едно предаване преди време Хилда Казасян разказваше за една от любимите си рецепти. Сваряват се макарони и се объркват със сос от две кофички кисело мляко, едното прецедено, другото не, чесън и дотук... Само това запомних, а нямах възможност да записвам. Май нещо се запържваше, защото тя каза, че ставало малко тежко, но пък много вкусно. Ще се радвам, ако се сетите и споделите. Благодаря предварително!
      P.S. С търсачката не открих нищо.

# 1
  • Мнения: 836
Мантъ:

 Смесва се изцедено и обикновено кисело мляко, добавя се сол и няколко скилидки пресован чесън. Сваряват се макарони (тип мидички), изцеждат се много добре и още горещи се добавят към млечната смес. Всичко се поръсва със сушен гьозум (без да се разбърква).  Сгорещява се масло и към него се прибавя червен пипер, когато е добре сгорещено се изсипва с лъжица върху ястието.

Арменска мусака:

 2-3 патладжана се обелват на няколко места и се нарязват напречно на 3-4 дебели резен и се изпържват. Запържва се кайма със ситно нарязан лук и червен пипер. В тавичка се нареждат изпържените патладжани, отгоре се изсипва каймата. Всичко се покрива плътно с нарязани кръгчета домати, полива се с малко зехтин и се запича за кратко. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

 П.П. И за двете рецепти няма точен грамаж на продуктите, всичко зависи от домакинята.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192763.0;all

Общи условия

Активация на акаунт