Курбан

  • 1 019
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 305
Здравейте,в събота ще правим курбан и затова имам няколко въпроса,тъй като до сега не сме правили.Първо,мислим да е с ярешко,но няма да го колим ние-имаме разфасовано в фризера-дали става така?После при приготвянето,само го сваряваме с вода и сол-това ли е?Осветихме си сол в църквата.И още нещо,за да се спази идеята на курбана,какво друго трябва да има на масата,в смисъл някъде четох за червено вино ,жито и т.н?Благодаря   bouquet

# 1
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Доколкото знам, смисъла на курбана е да се даде кръвна жертва, т. е. да текне кръв.А преди да се раздаде, свещеник трябва да го опее.Това е, което съм чувала.

# 2
  • Мнения: 5 001
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=711


Когато сме правили курбан у нас,винаги сме го варили с всичките му там подправки(лук,черен пипер на зърна,ориз....),НО винаги се осветява от свещенник преди да се сипва....Май щом сте осветили сол е достатъчно,но не съм сигурна....

# 3
  • Под звездите
  • Мнения: 1 298
До колкото съм запозната в деня в който се прави курбана се коли и животното.Да потече кръв и за здраве.А за самия курбан сваряваме месото с много зеленчуци лук,чушки,морков,домати и подправки.

Общи условия

Активация на акаунт